fbpx
Mestnik
Foto: Siol.net
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Izsledili in prijeli 15 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 59 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 222 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli tovorno vozilo in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom
alkohola. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Kršitelja pridržali

Brežiški policisti so med kontrolo prometa v Brežicah okoli 21. ure zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila. 52-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,00 miligram alkohola, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi

V Vojni vasi na območju PP Črnomelj je v noči na 11. 2. neznanec vlomil v gospodarski objekt ob stanovanjski hiši in odtujil mesne izdelke. Lastnika je z vlomom in tatvino oškodoval za okoli 1500 evrov.

V kraju Osojnik na območju Semiča je 11. 2. dopoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v kletne prostore stanovanjske hiše. Odtujil je kompresor, visokotlačni čistilec, motorno žago in baterijski vrtalnik.


MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Gornjega Suhorja pri Vinici, Rigonc in Novega mesta izsledili in prijeli 15 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tremi državljani Jemna, tremi državljani Sirije, po dvema državljanoma Turčije, Maroka in Iraka, državljanom Bosne in Hercegovine, državljanom Albanije in državljanom Alžirije še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih