fbpx
Mestnik
Aktualno

Kradel drva, zdaj se bo zagovarjal

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 210 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, grožnje, poškodovanja tuje stvari, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nedovoljenih

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Soteski na območju PP Dolenjske Toplice je v jutranjih urah nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit. Okoliščine vloma policisti in kriminalisti še preiskujejo.

Med 10. 10. in 11. 10. je v Vinici pri Šmarjeti neznanec z dvorišča kmetijskega objekta odtujil okoli 4 m3 hrastovih desk. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 4.000 evrov.

Šentjernejski policisti prijeli tatu

Med kontrolo prometa v Dobruški vasi so policisti popoldne ustavili kombi, ki ga je vozil 35-letni voznik iz Dobruške vasi. Med postopkom so ugotovili, da v vozilu prevaža drva, ki jih je ukradel z dvorišča na območju Dobrave. Ukradena drva so zasegli in jih vrnili oškodovancu. Zoper 35-letnega osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

Policisti so na območju Obrežja okoli 16. ure kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volvo švicarskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 29-letni državljan Turčije prevaža pet državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Nekaj pred 22. uro so ustavili voznika kombija Peugeot boxer romunskih registrskih oznak. 22-letni državljan Romunije je v tovornem delu kombija prevažal 18 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Tihotapcema so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli osebni avto in kombi. S kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s 23 državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Loče, Mihalovec, Kapele, Jesenice) izsledili in prijeli 86 državljanov Afganistana, 18 državljanov Pakistana, 17 državljanov Nepala, 12 državljanov Sirije, sedem državljanov Indije, šest državljanov Sierra Leone, štiri državljane Bangladeša, štiri državljane Maroka, dva državljana Iraka, državljana Irana in državljana Libije. Na območju PP Črnomelj (Žuniči) so prijeli pet državljanov Afganistana in državljana Irana, na območju PP Krško (Libna) državljana Maroka in državljana Afganistana in na območju PP Metlika (Metlika) pet državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih