fbpx
Mestnik
Krvodajalska akcija
Aktualno

Vabilo na krvodajalsko akcijo

Vabimo vas, da se nam pridružite na krvodajalski akciji, ki jo organiziramo v sodelovanju s Policijskim veteranskim društvom Sever Dolenjske in Bele Krajine ter z Območnim združenjem Vojnih veteranov za Slovenijo Dolenjske, v ponedeljek, 16. oktobra 2023, od 7.00 do 11.00, na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto, v Splošni bolnišnici Novo mesto.

Krvodajalce naprošamo, da nekaj dni prej svoj prihod potrdijo in se dogovorijo o uri na tel. št. 070/538 227 ter tako poskrbijo, da odvzemni stol ne ostane prazen. Ne odlašajte, postanite nekomu darilo.

Prosimo vas, da niste tešči, vendar ne zajtrkujte nič mastnega, tudi ne mleka ali mlečne kave. Zajtrkujete lahko čaj, črno kavo, kruh, marmelado, sadje in podobno, ta dan popijte več tekočine. Po odvzemu krvi vas bomo postregli s prigrizkom.

Vabljeni vsi, ki lahko darujete kri, se počutite zdravi, ste stari od 18 do 65 let in v zadnjem času (ženske 4 mesece, moški 3 mesece) niste darovali krvi. Lepo povabljeni tudi zaposleni, da se pridružijo članom obeh društev.

 Za sprejem je potreben osebni dokument s fotografijo.

Veseli bomo, če se nam boste pridružili in k temu nagovorili še koga, vsaka kapljica krvi šteje.

OZ RKS Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih