fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kradel motorne žage, orodje, električna kolesa in razbijal z macolo

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so po zaključeni obsežni kriminalistični preiskavi, prijeli 34-letnika, ki je po različnih krajih vlamljal v prodajalne in odtujeval predvsem tehnične predmete. Preiskovalni sodnik je – za starega znanca policije- odredil pripor.

Med preiskavo so kriminalisti zbrali večje število dokazov, informacij in podatkov ter ugotovili, da je vlomil v najmanj šest prodajaln in v druge poslovne prostore ter povzročil za 70.000 evrov premoženjske škode. Osumljenec, ki je bil ob storitvi kaznivih dejanj zamaskiran, je v objekte v večini primerov vlomil na način, da je z večjim kladivom (macolo) razbijal vrata in izložbe, onemogočal video nadzorne sisteme in s tem poleg ukradenih predmetov povzročal večjo škodo tudi na stavbah.

Kriminalisti so ugotovili, da je:

–  28. 11. 2020 vlomil v prodajalno v Žužemberku. Z macolo je razbil steklena vrata in iz prodajalne odtujil štiri motorne žage znamke Stihl in– verigo motorne žage. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 4.50evrov škode.

–  V  noči  na 18. 2. 2021 je na območju Raven na Koroškem onemogočil videonadzorni sistem pred prodajalno in z macolo razbilo izložbo. Iz prodajalne je odtujil devet motornih žag znamke Husqvarna in hidravlične prečke iz kmetijskih traktorjev pred prodajalno. Prodajalno je oškodoval za več kot 7.400 evrov.

–  V Slovenj Gradcu je v noči na 19. 5. 2021 prav tako z macolo razbil stekleno izložbo prodajalne. Odtujil je  več kosov električnega ročnega orodja in prodajalno oškodoval za okoli 10.000 evrov.

– Med 13. 7. in 14. 7. je v Mislinji skozi vrata vlomil v poslovne prostore podjetja in odtujil sedem električnih koles in motoristično čelado. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 35.500 evrov.

–  V noči na 23. 8. 2021 je osumljenec na območju Kop vlomil v gostinski lokal in odtujil prenosno blagajno z denarjem. Škode je bilo za več kot 8.500 evrov.

–  V Lenartu v Slovenskih goricah je v noči na 29. 8. 2021 skozi vrata vlomil v prodajalno in odtujil motokultivator Maestral muta. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 4.000 evrov škode.

V začetku novembra so v sodelovanju s PU Celje opravili hišne preiskave treh stanovanjskih hiš na območju Novega mesta, dveh osebnih avtomobilov in objekta na območju Šmartnega ob Paki. Našli in zasegli so več predmetov, za katere osumljenec ni znal pojasniti izvora. Za del zaseženih predmetov so že potrdili,  da izvirajo iz kaznivih dejanj in jih vračajo oškodovancem, za ostale predmete pa izvor še ugotavljajo.

Novomeški  kriminalisti nadaljujejo z intenzivno kriminalistično preiskavo, saj sumijo, da je storilec odgovoren še za večje število vlomov na območju Slovenije.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih