fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Kravje A2 mleko- človeku najprijaznejše mleko!

Kmetija Kastelic iz Novega mesta nudi kravje mleko, ki velja za najboljšega, kar gakaterakoli kmetija lahko ponudi človeku. Proizvajajo namreč tako imenovano A2 mleko, kiprinaša številne prednosti v primerjavi z navadnim.

Kravje mleko vsebuje nujno potrebne beljakovine, potrebne maščobe, ogljikove hidrate, minerale invitamine, potrebne za rast in razvoj otroka ter obstoj odraslega človeka (manjka le vir železa inprehranskih vlaknin). Med beljakovinami mleka prevladujejo kazeini v deležu 80 %, med kazeni paje 35 % beta kazeina.

A2 beta kazein je prvotna oblika beta kazeina (tudi v mleku človeka). V preteklosti ni bilo A1 betakazeina. Ta je nastal pred več kot 100 leti, in sicer z menjavo prolina s hitaminom na 67 poziciji vaminokislinski verigi. Pri razgradnji beta kazeina A2 v prebavilih nastaja pretežno BCM 9, prirazgradnji A1 mleka pa BCM 7, kar vpliva na rast in razvoj otroka ter počutje odrasle osebe.

A2 mleko in mlečni izdelki imajo številne prednosti. Povzročajo manj prebavnih težav, kot sovetrovi, napihnjenost, bolečine v trebuhu in podobno. Poleg tega pa pozitivno vplivajo tudi nazdravje dojenčkov ter spodbujajo proizvodnjo antioksidanta glutationa.

M.K.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih