fbpx
Mestnik
Aktualno

Kriminalisti so v preiskavi detomora osumili 30-letnico

Ljubljanski kriminalisti so po intenzivni kriminalistični preiskavi v Grosuplju najdenega trupla otroka ugotovili, da je šlo za živorojenčka. Z zbiranjem obvestil in s forenzičnimi dokazi so uspeli identificirati 30-letno mati, ki so jo utemeljeno osumili kaznivega dejanja detomora, je na novinarski konferenci dejal kriminalist Goran Novak.

Na ogledu kraja dogodka je sodeloval tudi mrliški oglednik iz inštituta za sodno medicino ljubljanske medicinske fakultete. V nadaljnji preiskavi ter sodni obdukciji pa je bilo ugotovljeno, da je bil otrok moškega spola živorojen, njegova smrt pa je posledica kaznivega dejanja.

30-letnico so kriminalisti kazensko ovadili konec februarja in ovadbo posredovali pristojnemu okrožnemu državnemu tožilcu, je pojasnil Novak z oddelka za splošno kriminaliteto sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana.

Osumljena je z območja Grosuplja, po Novakovih besedah pa ni priprta, saj ni bilo pripornih razlogov. Njeno identiteto so kriminalisti potrdili z zbiranjem obvestil občanov, v kasnejši forenzični preiskavi pa so z odvzemom vzorca primerjali njen in DNK profil otroka.

Novak je potrdil, da je bil otrok vržen v smeti, dodatnih podrobnosti primera pa še ni razkrival, so pa kriminalisti o vsem obvestili ljubljansko tožilstvo. Za kaznivo dejanje detomora je sicer predpisana kazen do treh let zapora, zanj pa je v prvi vrsti lahko odgovorna le mati, je sklenil Novak.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih