fbpx
Mestnik
Foto: KK Krka.
Šport Košarka

Krka prek Šenčurja v ligo za prvaka

Naši košarkarji so v 16. krogu SKL doma premagali Šenčur z 68:66 (17:18, 15:18, 16:12, 20:18) in si tako dva kroga pred koncem zagotovili igranje v ligi za prvaka.

Tekma je potekala v torek, 21. 1., v Novem mestu. Ekipo Krke so zastopali Cosey 19, Škedelj 3, Đapa 2, Fifolt 11, Balažić 13, Jošilo 6, Stergar 4, Ramljak 5, Lapornik 5.

Krkaši so začeli v petorki Glenn Cosey, Miha Škedelj, Marko Jošilo, Ivan Ramljak in Dalibor Đapa. Po petih minutah je bilo 5:5, do konca živčne prve četrtine pa so si gostje priborili minimalno prednost (17:18). Gostje so dosegli prvih šest točk v drugi četrtini in pri 17:24 je ob koncu 12. minute Krkin trener Vladimir Anzulović vzel minuto odmora. Ob koncu 16. minute je bil zaradi nešportne in tehnične napake izključen Muhamed Pašalić, Krkaši pa so lovili goste in po osmih zaporednih točkah ob koncu 19. minute ponovno povedli (32:31). S petimi točkami v zadnji minuti pa so gostje do konca polčasa prišli do prednosti štiri točk (36:32).

Krkaši so nadaljevali z napakami tudi na začetku drugega polčasa. Gostje po petih zaporednih točkah povedli z 41:32 in že sredi 23. minute je sledila prva minuta odmora Krkašev v drugem polčasu. Ti so goste vztrajno lovili in prav ob koncu tretje četrtine s košem in zadetim dodatnim Žige Fifolta izenačili na 48. Po osmih zaporednih točkah so naši košarkarji sredi 36. minute povedli z 59:53, a se gostje niso predali in dve minuti in pol pred koncem so izenačili na 61. Krkaši so nato dosegli sedem zaporednih točk in 43 sekund pred koncem vodili z 68:61, nato pa dovolili gostom, da se 27 sekund do konca približajo le na dve točki zaostanka. Krkaši so nato napad zapravili, a je gostom ostalo premalo časa za kakšen smiseln napad in dve točki sta ostali v Novem mestu.

Foto: KK Krka.Foto: KK Krka.

Najboljši strelec na tekmi je bil Glenn Cosey 19, največ skokov je izvedel Ivan Ramljak 9, največ asistenc je bilo opaziti pri Glennu Coseyu in Ivanu Ramljaku 5, največ žog pa je pridobil Miha Škedelj 3. Za najkoristnejšega igralca se je izkazal Glenn Cosey 21.

Po tekmi je Vladimir Anzulović, trener Krke, izjavil: »Čestitke fantom za vložen trud in energijo. Glede tega jim nimam kaj očitati, saj ni bilo lahko igrati dva dni po tekmi v Kopru. Igra ni bila kakovostna, za kar se opravičujem navijačem, moralo bi biti boljše. Sedaj smo zagotovo v ligi za prvake, za kaj več pa bomo morali biti bolj zdravi, bolj spočiti in igrati bolje.«

V prihodnjem krogu bodo Krkaši v sredo, 29. 1., gostovali pri Šentjurju, še prej pa jih v nedeljo, 26. 1., čaka gostovanje v ABA ligi pri Megi v Beogradu.

KK Krka

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih