fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kronika: Izsilil jo je na Kandijskem krožišču, dva poškodovana

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 196 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in šest prometnih nesreč, v katerih  je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez  veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, goljufije, vlomov in tatvin. Posredovali so  zaradi požara, sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Neprilagojena hitrost

Trebanjski policisti so bili nekaj po 15. uri obveščeni o prometni nesreči pri krožnem križišču v kraju Grm. Ugotovili so, da je 19-letna voznica osebnega avtomobila zaradi  neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in se prevrnila. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Prometna nesreča na Kandijski cesti

Nekaj po 18. uri se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v krožnem križišču na Kandijski cesti v Novem mestu. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 44-letni voznik, ki je v krožnem križišču odvzel prednost 64-letni voznici. V nesreči sta se lažje poškodovala dva potnika v vozilu povzročitelja. Policisti mu bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Voznik lažje poškodovan

V noči na 7. 6. smo bili obveščeni o prometni nesreči v Spodnjih Vodalah na območju PP Sevnica. Policisti so ugotovili, da je 31-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v  bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Kršitelju zasegli avtomobil

Nekaj pred 9. uro so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila Jaguar XJ nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da ima državljan Bosne in Hercegovine z dovoljenjem za bivanje v Nemčiji, ponarejeno vozniško dovoljenje. Avtomobil so mu zasegli in zaradi ponarejanja dokumentov na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Prevrnjeno vozilo

Ob 15.02 se je pri naselju Grm, občina Trebnje, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, postavili vozilo nazaj na kolesa, posuli po razlitih motornih tekočinah in nudili pomoč reševalcem NMP Trebnje pri oskrbi v nesreči poškodovane osebe. Poškodovana oseba je bila v nadaljnjo oskrbo v SB Novo mesto.

JAVNI RED IN MIR

Nasilneža pridržali

Nekaj pred 16. uro so novomeške policiste poklicali na pomoč iz naselja Brezje, kjer naj bi pijan moški z vpitjem motil javni red in mir in žalil partnerko. 60-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov,  zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo

Okoli 13. ure so policisti v okolici Brežic ustavili osebni avtomobil Škoda octavia hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 47-letni državljan Hrvaške v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo  pogojev za vstop v državo. Državljanu Hrvaške so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega  dejanja  prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice izsledili in prijeli 29 državljanov Rusije, 24 državljanov Bangladeša, 18 državljanov Pakistana, deset državljanov Šrilanke, osem državljanov Maroka, pet državljanov Nepala, pet državljanov Iraka, štiri državljane Kube, tri državljane Azerbejdžana, tri državljane Indije, dva državljana Afganistana, dva državljana Alžirije, dva državljana Tunizije, državljana Turčije in državljana Sirije.  Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih