fbpx
Mestnik
Slika je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kronika: mladi voznik z Mercedesom več kot 200km/h

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 72 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 242 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval kolesar in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa na Obrežju so policisti nekaj po 22. uri zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega  avtomobila madžarskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da gre za 41-letnega kršitelja, ki ima zaradi  kršitev veljaven ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,51 mg alkohola. Preprečili so mu nadaljnjo vožnjo in zasegli avtomobil. O kršitvah so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Po avtocesti z več kot 200 km/h

Policisti PP Novo mesto so opravljali meritve hitrosti z nadvoza avtoceste v bližini Dolenjih Skopic. Kontrolirali so voznika osebnega avtomobila Mercedes benz GLE 300 švicarskih registrskih oznak, ki je prekoračil dovoljeno  hitrost za 72 km/h. Na delu, kjer je veljavna omejitev hitrosti 130 km/h, je vozil 202 km/h. Za omenjeno kršitev Zakon o pravilih cestnega prometa določa denarno kazen v višini 1.200 evrov in 9 kazenskih točk, vendar so ugotovili, da gre za 28-letnega voznika začetnika iz Hrvaške, ki je opravil vozniški izpis pred šestimi meseci, zato so mu odvzeli vozniško dovoljenje in ga privedli v postopek pred sodnika na Okrajno sodišče v Brežicah.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V noči na 30. 5. je na območju PP Trebnje nekdo vlomil v prostore avtopralnice. Odtujil je dva kartona tekočine za pranje stekel, z vlomom pa povzročil za okoli 3.000 evrov škode.

V Kanižarici na območju PP Črnomelj je med 29. 5. in 30. 5. neznanec vlomilv gospodarski objekt in odtujil posodo s hidravličnim oljem.

Med 28. 5. in 30. 5. je na območju Šentjerneja nekdo poskušal vlomiti v gostinski lokal. V notranjost mu ni uspelo priti, z vlomom pa je povzročil za okoli 2.000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice izsledili in prijeli 30 državljanov Maroka, 19 državljanov Rusije, 16 državljanov Bangladeša, 12 državljanov Sirije, pet državljanov Afganistana, osem državljanov Pakistana in dva državljana Somalije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih