fbpx
Mestnik
policija
Foto: Slika je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Z ukradenima tablicama sta kradla po Dolenjskem

Na dvorišče stanovanjske hiše v Gorici pri Raztezu na območju PP Krško sta se v jutranjih urah z osebnim avtomobilom Renault megane temnejše barve, ljubljanskih registrskih oznak, pripeljala neznanca. Pod pretvezo, da sta uslužbenca elektro podjetja in si ogledujeta lokacije za postavitev drogov, sta stanovalca zvabila iz hiše. Eden ju je zamotil s pogovorom, drugi pa je v tem času vstopil v hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit v skupni vrednosti okoli 1300 evrov. Stanovalca sta šele po njunem odhodu ugotovila, da sta bila žrtev kaznivega dejanja.

O enakem opisu osumljencev in vozilu so bili popoldne obveščeni tudi metliški policisti. Ugotovili so, da sta se  osumljenca pripeljala na dvorišče stanovanjske hiše v Križevski vasi in se prav tako predstavila za uslužbenca  elektro podjetja, ogledovala naj bi si lokacije za postavitev drogov. Ko sta opazila, da sta stanovalca ob izstopu iz hiše zaklenila vrata, sta takoj sedla v avto in se brez pojasnila odpeljala.

Okoli 17.30 je policijo o sumljivih neznancih obvestila občanka iz naselja Križe v občini Novo mesto. Osumljenca enakega opisa sta se pripeljala na dvorišče in jo spraševala ali v hiši prebiva sama in kdaj  se vrnejo ostali stanovalci. Prijaviteljica ju je odslovila, moška pa sta se odpeljala.

Policisti nadaljujejo z intenzivno preiskavo in aktivnostmi za izsleditev osumljencev. Ugotovili so, da sta se prevažala z osebnim avtomobilom, na katerem sta bili nameščeni registrski tablici, ki sta bili 27. 6. ukradeni v Ljubljani.

Policisti opozarjajo: ne nasedajte goljufom in ne spuščajte neznancev v svoje domove!

Policisti opažajo, da so žrtve tovrstnih kaznivih dejanj predvsem starejši, tatvine pa so pogostejše dopoldne. Storilci žrtve zamotijo s pogovorom in se predstavljajo kot delavci elektro, komunalnih ali gradbenih podjetij, odkupovalci železa, serviserji in podobno. Njihov glavni namen je, da žrtev zvabijo iz hiše in preusmerijo njeno pozornost, sostorilci pa v tem času vstopijo v hišo in izvršijo kaznivo dejanje. Oškodovanci največkrat šele po njihovem odhodu ali celo v naslednjih dneh ugotovijo, da so bili žrtev kaznivega dejanja.

POLICIJA OPOZARJA!

Občanom policija svetuje, da so ob nenapovedanih obiskih neznancev še posebej pozorni. Tujcev naj ne vabijo v hiše in naj jih imajo ves čas pod nadzorom. Tudi če hišo zapustijo le za kratek čas ali zaradi dela na bližnjem vrtu, naj vrata zaklepajo in imajo ključ pri sebi. Ob pojavu sumljivih oseb naj bodo pozorni na njihov osebni opis, si zapišejo registrsko številko vozila in o tem takoj obvestijo policiste na številko 113.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih