fbpx
Mestnik
policija
Fotografija je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kronika PP Novo mesto: izpred hiše ukradli počitniško prikolico

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 5. 5. in 8. 5. posredovali v 224 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 747 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci huje poškodovali, tri prometne  nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in 30 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 51-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Brežicah kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, nesreče pri delu, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

V nesreči huje poškodovan kolesar

6. 5. dopoldne se je zgodila prometna nesreča v naselju Škovec na območju Trebnjega. Trebanjski policisti so ugotovili, da je mladoletni kolesar vozil po klancu navzdol, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom in s ceste zapeljal v jarek. Huje poškodovanega kolesarja so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

V noči na 7. 5. se je zgodila prometna nesreča v kraju Dobindol na območju PP Dolenjske Toplice. 24-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 22-letnega voznika. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,67 mg alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Prijeli tatove

Policiste PP Krško so 5. 5. okoli 18.30 poklicali na pomoč iz prodajalne v Krškem, kjer naj bi se neznanci nedostojno vedli in odtujili več artiklov. Policisti so se takoj odzvali in v Krškem izsledili in prijeli 25-letnega osumljenca.  Ukradene predmete so zasegli in jih vrnili osebju prodajalne. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Črnomaljske policiste je 7. 5. okoli 17.30 občan obvestil, da so neznanci na območju Črmošnjic z dvorišča stanovanjske hiše ukradli počitniško prikolico. O tatvini so bile takoj obveščene vse policijske patrulje in metliški  policisti so okoli 21. ure ukradeno prikolico našli na težko dostopnem terenu na območju Bereče vasi. Ugotovili so, da je kaznivega dejanja osumljena ženska z območja Metlike, večkratna storilka kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete. Prikolico so vrnili oškodovancu, zoper osumljenko pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

S parkirnega prostora v Dolenjskih Toplicah je 5. 5. nekdo odtujil avtomobilsko prikolico. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 500 evrov.

V naselju Cviblje na območju PP Dolenjske Toplice je 5. 5. popoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil kamero. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.100 evrov škode.

Na delovišču v Češči vasi je med 5. 5. in 6. 5. neznanec vlomil v gradbiščni kontejner in odtujil električne vodnike. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 3.000 evrov škode.

V kraju Hrib na območju Šmarjeških Toplic je med 1. 5. in 6. 5. nekdo vlomil v brunarico in odtujil litoželezno posodo, posodo z gorivom in lesne brikete. Lasnica ocenjuje, da je oškodovana za 1.500 evrov.

Na parkirnem prostoru stanovanjske hiše na Markljevi ulici v Novem mestu je med 6. 5. in 7. 5. iz odklenjenega kombija odtujil dve električni udarni kladivi. Lastnika je oškodoval za okoli 1.600 evrov.

Z dvorišča podjetja v Mihovici na območju Šentjerneja je v noči na 7. 5. neznanec odtujil tri kovinske stole.

V naselju Črnc na območju Brežic je nekdo s strehe pomožnega objekta odtujil okoli osem metrov bakrenih žlebov.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih