fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kronika PP Novo mesto: našli ukraden avtomobil

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 205 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, vlomov in tatvin.  Posredovali so zaradi požara, iskanja pogrešane osebe, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Voznici lažje poškodovani

Sevniški policisti so bili nekaj po 13. uri obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih vozil na cesti med Hinjcami in Sevnico. Opravili so ogled in ugotovili, da je za trčenje odgovorna 47-letna voznica, ki je zaradi vožnje po  levi strani trčila v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 34-letna voznica. Obe voznici, ki sta se v nesreči lažje poškodovali, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

V noči na 12. 5. smo bili obveščeni o prometni nesreči v naselju Libna na območju PP Krško. Policisti so ugotovili, da je 31-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste.  Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,49  miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Našli ukraden avtomobil

Policisti  PP  Novo  mesto so pri naselju Brezje našli avtomobil, ki je bil med 9. 5. in 11. 5. ukraden z dvorišča stanovanjske hiše v Gorenjih Kamencah. Ugotovili so, da je kaznivega dejanja osumljen 37-letni moški, kateremu so  že včeraj zaradi kaznivega dejanja roparske tatvine odvzeli prostost in ga pridržali. Osumljenca so letos že 21-krat obravnavali zaradi kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete. Osebni avtomobil so zasegli in ga vrnili oškodovancu.

Vlomi in tatvine

V Trebnjem je v noči na 11. 5. nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil denar. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Med 10. 5. in 11. 5. je v Brežicah neznanec vlomil v skladišče podjetja in odtujil električne vodnike. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 4.000 evrov škode.

V Velikih Malencah na območju PP  Brežice je med 9. 5. in 11. 5. nekdo vlomil v skladišče gostinskega lokala in odtujil več steklenic in pločevink s pijačo. Z vlomom in tatvino je nastalo za okoli 350 evrov škode.

V noči na 11. 5. je na Otočcu nekdo s strehe garaže ob stanovanjski hiši odtujil bakrene žlebove in povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo

Med kontrolo prometa na Obrežju so policisti okoli 18.30 ustavili osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak.  Ugotovili so, da državljan Italije v vozilu prevaža tri državljane Iraka, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Na  območju Dobove so nekaj pred 19. uro ustavili osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak. Državljan Ukrajine z dovoljenjem za bivanje v Italiji je prevaža šest državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Italije in državljanu Ukrajine so odvzeli prostost in jima zasegli osebna avtomobila. S kazensko ovadbo  zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka in državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Dobova, Rigonce, Slovenska vas) izsledili in prijeli 103 tujih državljanov. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih