fbpx
Mestnik
Policija
Aktualno Kronika in policijska poročila

Trčil v 89-letnega pešca, ki je nenadoma stopil na cesto

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 3. 5. in 6. 5. posredovali v 196 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 565 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci huje poškodovali, tri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in 21 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila petim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 43-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu in Krškem kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, ponarejanja listin, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, požarov, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Huje poškodovan pešec

Policisti PP Sevnica so bili 4. 5. nekaj po 10. uri obveščeni o povoženju pešca v Sevnici. Ugotovili so, da je 25-letni voznik osebnega avtomobila peljal iz smeri Šmarčne proti Blanci. Na Trgu svobode je trčil v 89-letnega pešca, ki je izven prehoda za pešce nenadoma stopil na cesto. Huje poškodovanega pešca so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Huda nesreča na območju Kočevskih Poljan

5. 5. nekaj pred 13.30 se je zgodila prometna nesreča na regionalni cesti v Kočevskih Poljanah. Policisti PP Dolenjske Toplice so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je za nesrečo odgovorna 39-letna voznica, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubila oblast nad vozilom in trčila v avtomobil 70-letnega voznika, ki je pripeljal iz nasprotne smeri. Hudo poškodovano potnico iz vozila 70-letnega voznika in lažje poškodovano povzročiteljico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Neprilagojena hitrost

4. 5. okoli 9.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti na območju Župence. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 43-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v drevo. Lažje poškodovano povzročiteljico nesreče so oskrbeli v bolnišnici. Policisti ji bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Povzročitelj nesreče na avtocesti pod vplivom alkohola

V noči na 5. 5. se je zgodila prometna nesreča na avtocesti pri Medvedjeku. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je 41-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in večkrat trčil v varovalno ograjo. Lažje poškodovanega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,50 miligramov alkohola, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so mu zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izrekli globo.

Padec mopedista

4. 5. nekaj pred 16. uro je 13-letni voznik mopeda peljal po lokalni cesti iz smeri Mokric proti Jesenicam. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je zapeljal na bankino, izgubil oblast nad mopedom in padel. Lažje poškodovanega mladoletnika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za lažje poškodbe.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo 5. 5. pripeljal voznik osebnega avtomobila Volkswagen touran slovenskih registrskih oznak. Policisti so ugotovili, da 35-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,44 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah seznanili pristojno sodišče.

5. 5. okoli 17.30 so policisti na območju Gumberka zaradi nezanesljive vožnje kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf. 48-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,72 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kršitelj z 1,9 promili alkohola

Policisti PP Krško so 5. 5. okoli 19. ure zaradi nezanesljive vožnje na Cesti 4. julija ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 65-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,90 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Dolenjem Grčevju je v noči na 3. 5. nekdo skozi vrata vlomil v prostore gostinskega lokala. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 2.000 evrov škode.

V kraju Rajec na območju Brežic je med 2. 5. in 3. 5. neznanec vlomil v poslovne prostore in odtujil menjalni denar. Z vlomom je po oceni oškodovanca povzročil za okoli 5.000 evrov škode.

Na območju Bele Cerkve in Mihovice so neznanci med 3. 5. in 4. 5. iz dveh kmetijskih objektov odtujili več piščancev. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu je v noči na 4. 5. neznanec poskušal vlomiti v osebni avtomobil. V notranjost ni uspel priti, zaradi poškodbe vozila pa je lastnika oškodoval za 1.000 evrov.

Med 3. 5. in 4. 5. je na Jakčevi ulici v Novem mestu nekdo iz odklenjene kleti stanovanjskega bloka odtujil moško gorsko kolo črno-oranžne barve, znamke Mossan.

V Mršeči vasi je 4. 5. okoli 19. ure nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz predala vrat odtujil denarnico z gotovino in dokumenti.

Med 3. 5. in 5. 5. je na Vinogradniški cesti v Metliki neznanec iz odklenjenega skladiščnega prostora odtujil dve konjski ovratnici oziroma komata. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 3.500 evrov.

V Kostanjevici na Krki je med 30. 4. in 5. 5. nekdo vlomil v dva avtomata s pijačami in prigrizki. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 6.000 evrov škode.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Policiste PP Krško so bili v noči na 5. 5. obveščeni o pretepu med dvema osebama pred gostinskim lokalom na Cesti Krških žrtev. Takoj so odšli na kraj in vzpostavili javni red in mir. Odvzeli so prostost 23-letnemu udeležencu pretepa, ki ni upošteval opozoril in ukazov in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršenja javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

5. 5. okoli 20. ure so policisti na Obrežju kontrolirali voznika kombija znamke Mercedes poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 22-letni državljan Turčije v vozilu prevaža devet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. 22-letnemu osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli kombi. S kazensko ovadbo ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z devetimi državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 3. 5. in 6. 5. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Loče, Rakovec, Kapele, Mali Obrež, Jereslavec, Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 38 državljanov Bangladeša, 33 državljanov Sirije, 28 državljanov Egipta, 22 državljanov Turčije, 15 državljanov Indije, 12 državljanov Šrilanke, deset državljanov Konga, osem državljanov Pakistana, sedem državljanov Nepala, šest državljanov Afganistana, pet državljanov Iraka, pet državljanov Alžirije, dva državljana Somalije, dva državljana Sierra Leone, državljana Maroka in državljana Gruzije. Na območju PP Črnomelj (Hrast pri Vinici, Preloka, Žuniči) so prijeli 32 državljanov Sirije, tri državljane Irana, državljana Afganistana in državljana Palestine.  Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih