fbpx
Mestnik
Aktualno Narava & zdravje

Maderoterapija: Naravna pot do boljšega počutja in lepše kože

Maderoterapija je terapevtska tehnika, ki izvira iz antičnih časov in je znana po svojih številnih koristih za telo in duha. Gre za starodavno metodo masaže, ki temelji na uporabi lesenih valjev in drugih orodij iz lesa, ki jih terapevt uporablja za stimulacijo mišic, limfnega sistema in limfnih vozlov.

Kako deluje?

Maderoterapija deluje na več ravneh, od fizičnega do energetskega in celo čustvenega. Pri masaži se uporabljajo posebej oblikovani leseni valji in druge lesene naprave, ki se premikajo po telesu s pritiskom terapevta. Ta pritisk spodbuja krvni obtok, izboljšuje limfni pretok ter pomaga pri odstranjevanju strupov in odvečne tekočine iz telesa. Poleg tega masaža sprošča napetost in stresa ter spodbuja sprostitev mišic.

Koristi maderoterapije

  1. Izboljšana koža: Maderoterapija lahko izboljša teksturo kože, zmanjša videz celulita ter pripomore k bolj gladki in čvrsti koži.
  2. Povečan krvni obtok: Stimulacija mišic in tkiv s pomočjo lesenih valjev poveča krvni obtok, kar lahko pomaga pri pospeševanju procesa regeneracije tkiva.
  3. Odprava nakopičene tekočine: Maderoterapija lahko pomaga pri odpravljanju odvečne tekočine in toksinov iz telesa ter tako zmanjša otekanje.
  4. Sprostitev mišic in zmanjšanje stresa: Masaža s pomočjo lesenih valjev sprošča napetost v mišicah ter zmanjšuje stres in tesnobo.
  5. Povečana energija in boljše počutje: Po maderoterapiji se mnogi počutijo bolj energično in osredotočeno, saj masaža spodbuja tudi sproščanje endorfinov, hormonov sreče.

Kako poteka?

Seansa maderoterapije običajno poteka v udobnem okolju terapevtovega salona ali wellness centra. Pred začetkom seje terapevt najprej oceni stanje kože in posluša morebitne težave ali želje stranke. Nato se izberejo leseni valji in druga orodja, primerna za posamezno stranko in njene potrebe.

Maderoterapija se običajno izvaja na različnih delih telesa, vključno z obrazom, vratom, rameni, hrbtom, trebuhom, boki, stegni in nogami. Terapevt uporablja lesene valje in jih premika po koži s pritiskom, pri tem pa sledi naravnim tokovom limfnega sistema in mišic.

Kdo lahko koristi maderoterapijo?

Maderoterapija je primerna za skoraj vsakogar, vendar pa se lahko posvetujete s strokovnjakom, če imate kakršne koli zdravstvene težave ali pomisleke. Prav tako se pred začetkom terapije posvetujte s terapevtom, če imate kakšne posebne cilje ali želje glede vašega zdravja in dobrega počutja.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih