fbpx
Mestnik
Policija
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kronika PU NM: grozil policistom, da jih bo ubil

Policisti  Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 79 nujnih primerih in  na številko 113 prejeli 247 klicev. Obravnavali so 23 prometnih nesreč, v   katerih   je  nastala  premoženjska  škoda.  Zasegli  so  vozila  dvema kršiteljema  cestno  prometnih  predpisov,  ki  sta  vozila  brez veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali  so  zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in  v  zasebnih  prostorih  in  v  Črnomlju kršitelja pridržali. S področja kriminalitete  so  obravnavali  sume  kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje  stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Nevarnega voznika prijeli in mu zasegli avtomobil

Policisti  PP Novo mesto so bili nekaj pred 19. uro obveščeni, da naj bi na območju  Poljan  pri Mirni Peči pijan voznik osebnega avtomobila Mercedes z objestno  vožnjo  ogrožal ostale udeležence v prometu. Nevarnega voznika so policisti  izsledili  in  ustavili.  Med  postopkom so ugotovili, da gre za 55-letnega  kršitelja,  ki  nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran,  tehnično neizpraven in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile  nameščene  registrske  tablice,  ki  pripadajo drugemu vozilu. Zaradi očitnih  znakov  alkoholiziranosti  so  mu  odredili  preizkus,  ki  ga  je odklonil,  prav  tako  je  odklonil odrejen strokovni pregled. 55-letnik je policistom  grozil,  da  jih  bo ubil, z vpitjem in nedostojnim vedenjem je kršil  javni red in mir. Ker ni upošteval ukazov in se ni pomiril, so zoper njega  uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.  Avtomobil  so  mu  zasegli  in zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov in javnega reda in miru na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kršitelj pod vplivom alkohola

Med  kontrolo  prometa v Trnovcu so metliški policisti okoli 19. ure zaradi nezanesljive  vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili,  da  gre  za  75-letnega  voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka  0,58  miligramov  alkohola.  Kršitelja  so  odpeljali  v prostore za pridržanje  in  o  vožnji  pod  vplivom  alkohola  z  obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Šentjernejski  policisti  so  v  noči  na  19. 5. ustavili voznika osebnega avtomobila  Audi  A6,  ki  sprva  znakov  policistov  ni  upošteval  in  je nadaljeval  z  vožnjo.  Kršitelja  so  izsledili  in  ugotovili,  da gre za 34-letnega  voznika,  ki  nima  veljavnega  vozniškega  dovoljenja, v litru izdihanega  zraka  pa  je  imel  0,33  miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih