fbpx
Mestnik
policija, pu nm
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kronika PU Novo mesto: prijeli 47-letnega Hrvata

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 259 klicev.  Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Novem mestu zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu in nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Kraški vasi na območju PP Brežice je med 21. 5. in 24. 5. nekdo vlomil v dve počitniški hiši in odtujil živila in pijačo. Z vlomi in tatvino je povzročil za okoli 350 evrov škode.

Med 20.30 in 22.30 je na Šmarješki cesti v Novem mestu nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih  ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda povzročena z vlomom.

V noči na 25. 5. je na Senovem neznanec skozi vrata vlomil v skladišče prodajalne. Okoliščine policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Nekaj pred 12. uro so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. Med  postopkom so ugotovili, da 47-letni državljan Hrvaške v vozilu prevaža štiri državljane Kitajske, ki ne izpolnjujejo  pogojev za vstop v Slovenijo. Na Čatežu ob Savi so okoli 23. ure ustavili  državljana Moldavije, ki je prevažal pet državljanov Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanoma Hrvaške in Moldavije so odvzeli prostost,  ju  pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Kitajske in državljani Iraka še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice  (Dobova,  Rigonce,  Obrežje, Loče, Podgračeno) izsledili in prijeli 165 tujih državljanov. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih