fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kronika PU Novo mesto: razbijala v zdravstvenem domu, 30-letnik grozil

KRIMINALITETA

Prijeli tatove

Policiste PP Krško so 5. 5. okoli 18.30 poklicali na pomoč iz prodajalne v Krškem, kjer naj bi se neznanci nedostojno vedli in odtujili več artiklov. Policisti so se takoj odzvali in v Krškem izsledili in prijeli 25-letnega osumljenca.  Ukradene predmete so zasegli in jih vrnili osebju prodajalne. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Črnomaljske policiste je 7. 5. okoli 17.30 občan obvestil, da so neznanci na območju Črmošnjic z dvorišča stanovanjske hiše ukradli počitniško prikolico. O tatvini so bile takoj obveščene vse policijske patrulje in metliški  policisti so okoli 21. ure ukradeno prikolico našli na težko dostopnem terenu na območju Bereče vasi. Ugotovili so, da je kaznivega dejanja osumljena ženska z območja Metlike, večkratna storilka kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete. Prikolico so vrnili oškodovancu, zoper osumljenko pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

S parkirnega prostora v Dolenjskih Toplicah je 5. 5. nekdo odtujil avtomobilsko prikolico. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 500 evrov.

V naselju Cviblje na območju PP Dolenjske Toplice je 5. 5. popoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil kamero. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.100 evrov škode.

Na delovišču v Češči vasi je med 5. 5. in 6. 5. neznanec vlomil v gradbiščni kontejner in odtujil električne vodnike. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 3.000 evrov škode.

V kraju Hrib na območju Šmarjeških Toplic je med 1. 5. in 6. 5. nekdo vlomil v brunarico in odtujil litoželezno posodo, posodo z gorivom in lesne brikete. Lasnica ocenjuje, da je oškodovana za 1.500 evrov.

Na parkirnem prostoru stanovanjske hiše na Markljevi ulici v Novem mestu je med 6. 5. in 7. 5. iz odklenjenega kombija odtujil dve električni udarni kladivi. Lastnika je oškodoval za okoli 1.600 evrov.

Z dvorišča podjetja v Mihovici na območju Šentjerneja je v noči na 7. 5. neznanec odtujil tri kovinske stole.

V naselju Črnc na območju Brežic je nekdo s strehe pomožnega objekta odtujil okoli osem metrov bakrenih žlebov.

JAVNI RED IN MIR

Razgrajala v zdravstvenem domu

Krške policiste so 5. 5. okoli 14. ure poklicali na pomoč iz zdravstvene ustanove, kjer naj bi se ženska nedostojno vedla, razbijala po vratih in kričala. Policisti so kršiteljico izsledili, ugotovili identiteto in ji zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Vzpostavili javni red in mir

6. 5. so policiste PP Novo mesto poklicali na pomoč iz naselja Prapreška pot, kjer naj bi kršiteljev razgrajal in grozil stanovalcem naselja. 30-letnemu  moškemu, ki se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, so  odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih