fbpx
Mestnik
policija
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kronika PU Novo mesto: v Brezju metali kamenje v avtobus

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 56 nujnih primerih in na številko 113  prejeli 169  klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Šentjerneju zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev  javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem  mestu  kršitelja  pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume  kaznivih  dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na Cesarjevi ulici v Novem mestu je v noči na 17. 5. nekdo vlomil v pomožni objekt  in odtujil vrtno kosilnico, električni vrtalnik, električne vodnike in posodo z gorivom. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 500 evrov.

V noči na 18. 5. je v Podbočju na območju PP Krško nekdo vlomil v skladišče prodajalne.  Policisti  in  kriminalisti so opravili ogled in nadaljujejo s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev storilca.

Na  Zobčevi  ulici v Novem mestu je v noči na 18. 5. nekdo vlomil v pomožni objekt ob stanovanjski hiši. Odtujil je ponjavo in korito z rožami.

Poškodovanje vozila

Okoli  22.30  smo  bili  obveščeni,  da so v avtobus, ki je peljal iz smeri Novega  mesta  proti Mirni Peči, pri naselju Brezje neznanci v vozilo vrgli več  kamnov in poškodovali dve stekli. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti  so  na  območju  PP Brežice (Dobova, Rigonce, Nova vas ob Sotli, Kapele, Sela pri Dobovi, Gornji Lenart) izsledili in prijeli 58 tujih državljanov.  Policijski  postopki  s  tujci,  ki  so  nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih