fbpx
Mestnik
FOTO: Unsplash.
Aktualno Kronika in policijska poročila Novice

Lastnik ob 1500 kg inox plošč, kraja orodja in kovinskih izdelkov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 48 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 145 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval motorist in deset prometnih nesreč, v katerih je  nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi  iskanja pogrešanih oseb in nezakonitih prehodov državne meje.

Na mejni prehod z 2,5 promili alkohola

Na mejni prehod Metlika je na vstop v Slovenijo okoli 14. ure pripeljal voznik osebnega avtomobila. Policisti so  opravili mejno kontrolo in 47-letnemu državljanu Hrvaške zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus.  V  litru izdihanega zraka je imel 1,20 miligramov alkohola  (2,5  g/kg).  Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali
nadaljnjo vožnjo in o kršitvi seznanili pristojno sodišče.

Vlomi in tatvine

Oškodovanec je policiste obvestil,  da so v noči na 26. 5. v Krškem neznanci vlomili v skladišče podjetja in odtujili okoli 1500 kg inox pločevine.

Med 28. 5. in 30. 5. je v Krškem nekdo vlomil v kmetijski objekt in odtujil več kosov orodja in kovinskih izdelkov. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 2000 evrov.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih