fbpx
Mestnik
FOTO: Screenshot YT.
Aktualno Gospodarstvo Politika

Lažni evri na trgu, gre za filmske rekvizite

Hrvaška policija je po uvedbi evra kot nacionalne valute na Hrvaškem državljane pozvala k previdnosti. Policija namreč prejema vse več prijav, ko prevaranti namesto pravih evrskih bankovec uporabljajo replike, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

V nekaj primerih so storilci kot plačilno sredstvo uporabili replike bankovcev, ki se uporabljajo kot filmski rekviziti, na njih pa so napisi, kot sta Souvenir production in This is not legal, it is to be used for motion props.

“Državljani, bodite previdni in dobro poglejte vsak evrski bankovec,” so sporočili s policije in pozvali državljane, naj prijavijo vsak sum o izvirnosti bankovcev.

Spomnili so, da sta v obtoku dve seriji evrskih bankovcev, obe imata ime valute izpisano z različnimi črkami, na prvi strani bankovca pa so odtisnjene kratice naziva Evropske centralne banke (ECB), kjer je tudi podpis predsednika ECB. Vsak bankovec ima ob tem serijsko številko.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih