fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Letošnja prva žrtev motoristične nesreče

Letos so sončni dnevi pohiteli in že v januarju poskrbeli za tople dni, ki so nas spremljali tudi skozi večino dni v karanteni. Sezona motoristov se je zaradi lepega vremena otvorila prej, kot sicer, in terjala svojo prvo smrtno žrtev v začetku maja.

V petih letih na območju PU Novo mesto umrlo 12 motoristov

Na območju Policijske uprave Novo mesto, ki obsega celotno Dolenjsko, Belo krajino in Posavje, so letos v prometnih nesrečah umrli že trije udeleženci. Na zadnje je umrl 50-letni motorist. Najpogostejša razloga za motoristične nesreče sta neprilagojena hitrost in vožnja pa nepravilni strani vozišča. Zaradi slednje so v zadnjih petih letih pri nas umrli trije motoristi, med tem ko je prehitra vožnja terjala osem življenj. Nevarno je tudi prehitevanje. Bolje zaščiteni vozniki jeklenih konjičkov lahko odvzamejo prednost motoristu, ki ga varuje zgolj nadeta varnostna oprema, kar se je zgodilo v enemu od smrtnih primerov.

Umrl 50-letni motorist

V okolici Starega trga ob Kolpi se je 8. maja zgodila nesreča zaradi neprilagojene hitrosti motorista. 50-letni Roman Štor je v ovinku izgubil oblast nad motorjem in trčil v tovorno vozilo. Kljub hitri pomoči reševalcev, je motorist zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

D.B.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih