fbpx
Mestnik
policija
Foto: Nascas.si.
Kronika in policijska poročila Aktualno

PU Novo mesto: Vinjen voznik v neregistriranem avtomobilu prevažal več ukradenih sadik rož

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  59 nujnih primerih  in  na  številko  113  prejeli  242  klicev. Obravnavali so štiri prometne  nesreče,  v  kateri  je  nastala  premoženjska  škoda  in zasegli avtomobil  kršitelju  cestno  prometnih  predpisov.  Posredovali  so zaradi devetih  kršitev  javnega  reda  in  miru  na  javnih  krajih in v zasebnih prostorih  in  enega  kršitelja  pridržali.  S  področja  kriminalitete  so obravnavali  sume  kaznivih  dejanj  poškodovanja  tuje  stvari,  vlomov in tatvin.  Posredovali   so   zaradi   iskanja   pogrešane   osebe,   najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in poskusov izmika mejni kontroli.

Kriminaliteta

Zasegli avtomobil in ukradene predmete

Policisti  PP  Novo  mesto  so  med  opravljanjem nalog v naselju v okolici Novega mesta ustavili voznika osebnega avtomobila Fiat marea. Ugotovili so, da 32-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je tehnično neizpraven    in    neregistriran    avtomobil.   Zaradi   očitnih   znakov alkoholiziranosti  so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil,  v avtomobilu pa je na prednjem sedežu prevažal osebo, ki je bila prav  tako  očitno pod vplivom alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in  zasegli  avtomobil.  Zaradi  kršitev  cestno  prometnih predpisov so mu izdali  plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Določila Zakona  o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih in Zakona o motornih vozilih  za  omenjene  kršitve določajo globo v višini 2540 evrov. V vozilu sta  kršitelja  prevažala  več  sadik  rož,  za katere so policisti kasneje ugotovili,  da  izvirajo  iz kaznivega dejanja tatvine v prodajalni v Mirni
Peči.  Zasežene sadike so vrnili oškodovanemu podjetju, zoper osumljenca pa bodo  na  tožilstvo  podali kazensko ovadbo. Zaradi nedostojnega vedenja so izdali plačilni nalog tudi potniku v vozilu.

Prijeli tatu

Okoli  21.  ure  so  bili  policisti  PP  Novo mesto obveščeni o tatvini iz stanovanjske  hiše v Novem mestu, kjer naj bi storilec izkoristil odsotnost stanovalke,  ki  se  je  nahajala na dvorišču,  skozi vrata vstopil v hišo, pregledal  prostore in našel ter odtujil denarnico z denarjem in dokumenti. Takoj  so  se  odzvali,  zbrali obvestila in pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev  storilca.  Okoli  22.  ure  so  32-letnega osumljenca prijeli v okolici  Novega  mesta,  mu  odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.  Nadaljujejo s preiskavo kaznivega dejanja, osumljenca pa bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlom

Na  Biču je v noči na 13. 5. nekdo skozi vrata vlomil v skladiščne prostore podjetja.  Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Javni red in mir

Kršitelja pridržali

Brežiški  policisti  so nekaj po 19. uri posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v Stari vasi, kjer je 53-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, žalil sosedo in vpil. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za  pridržanje.  Zaradi  kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Mejne zadeve in tujci

Poskus izmika mejni kontroli

Na  mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila  turških  registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so izsledili pet državljanov Afganistana, ki so  se  skriti  med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti  v  Slovenijo.  Tujce  so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

M.K.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih