fbpx
Mestnik
FOTO: MONM.
Aktualno Narava & zdravje Novice Starševstvo & otroci Vrtci, šole, študij Zanimivosti & Zabava

MC Oton pridobil sredstva za programe mladinskega dela

Mladinski center Oton se je v mesecu februarju 2022 prijavil na Javni poziv za sofinanciranje programov mladinskega dela v letih 2022 in 2023. V mesecu maju 2022 je bil objavljen sklep o izboru izvajalcev, kjer so uspešno pridobili sredstva za izvajanje mladinskega programa za naslednji dve leti. Mladinski center Oton se je na poziv prijavil prvič in bil že uspešen, na kar so v kolektivu izjemno ponosni. S tem so si zagotovili poleg sredstev MONM dodatno financiranje in lahko dvigujejo kvaliteto mladinskega dela v Novem mestu, sporoča občina.

Prav tako so se v mesecu februarju 2022 prijavili na prvi prijavni rok programa Erasmus + MVA, ključni ukrep 1 – mednarodne mladinske izmenjave in bili prav tako uspešni. Skupaj s finskim mladinskim centrom Piispala v začetku meseca avgusta v Novem mestu organizirajo izmenjavo z naslovom Healthy body, Healthy mind. Namen izmenjave je, da skozi alternativne načine gibanja skrbimo za duševno zdravje. Delavnice bodo osnovane na športnih aktivnostih, skupaj z delavnicami, preko katerih bodo mladi bolje razumeli sebe in svoja čustva.

Mladi bodo tako poizkusili aktivnosti kot so golf, plezanje, veslanje, joga, dihalne vaje, pustolovski park, … Zjutraj bodo imeli mehko prebujanje, nato fizične aktivnosti, v popoldanskih urah pa bodo udeleženci oblikovali dogodek, ki bo namenjen splošni javnosti ter bo izveden zadnji dan izmenjave. Izmenjava bo trajala 7 dni in je namenjena mladim med 13. in 17. letom. Skupno bo na izmenjavi 24 udeležencev, 10 mladih iz finske, 10 mladih iz Slovenije ter po 2 mladinski vodji iz vsake države. Iskali in našli bodo povezave med zdravim telesom, zdravo hrano, zdravim umom, vse to skozi zabavo in različne aktivnosti. Stroški potovanja, nastanitve, programa in hrane bodo pokriti iz strani gostujoče organizacija in financirane iz programa Erasmus + MVA.

VIR: MONM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih