fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila

Med hišnimi preiskavami zasegli orožje, pirotehnične izdelke in ukradene predmete

Policisti  PU  Novo  mesto so med preiskavami kaznivih dejanj zbrali dovolj dokazov,  da  so  pridobili  odredbe sodišča in 14. 12. opravili več hišnih preiskav na območju Novega mesta in Trebnjega.

V  naselju  Vejar  na  območju PP Trebnje so pri osumljencih opravili štiri hišne  preiskave.   Našli  in  zasegli  so daljnogled in dva toka za lovsko puško.  Za  zasežene predmete obstaja sum, da izvirajo iz kaznivega dejanja vloma v avtomobil na območju Mirne. Našli in zasegli so tudi več predmetov,
ki  izvirajo  iz  kaznivih  dejanj  vlomom in tatvin in sicer motorno žago, kosilnico,  vibracijsko ploščo, električno ročno orodje, okoli 50 kg mesnih izdelkov, registrske tablice vozil in igrače.

Policisti PP Novo mesto so v naselju Brezje opravili dve hišni preiskavi in zasegli  47  nabojev,  20  prepovedanih  petard,  bokser,  okoli 300 gramov posušenih  rastlinskih delcev, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano konopljo  in  20  tablet, ki vsebujejo snovi, ki so na seznamu prepovedanih
drog. V Pogancih so pri osumljencu našli in zasegli pištolo, za katero nima ustreznih  dovoljenj, bokser in devet nabojev, v naselju Ob Potoku pa puško in 107 prepovedanih petard.

13.  12.  popoldne so bili novomeški policisti obveščeni o roparski tatvini na  Otočcu,  kjer  je  neznani  storilec  grozil  oškodovancu in mu odtujil mobilni  telefon  in gorsko kolo. Takoj so začeli z intenzivno preiskavo in aktivnostmi  za  izsleditev  roparja.  Na  podlagi  ugotovitev preiskave so pridobili  odredbo  sodišča  in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca  na  Prapreški poti. Pri 27-letnemu osumljencu so našli ukradene predmete  in jih zasegli. Odvzeli so mu prostost, ga pridržali, danes pa ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Policisti   nadaljujejo  s  preiskavami  in  ugotavljanjem  vseh  okoliščin kaznivih  dejanj.  Zoper  osumljence  bodo  po  zaključenih  preiskavah  na pristojno tožilstvo podali kazenske ovadbe in uvedli prekrškovne postopke.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih