fbpx
Mestnik
VIR: PU NM.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Med hišno preiskavo našli in zasegli puško

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 168 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Huje poškodovana potnica

O prometni nesreči pri naselju Trnovec na območju PP Metlika smo bili obveščeni nekaj po 12. uri. Po ugotovitvah policistov PP Metlika je 70-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Novega mesta proti Metliki. Pri Trnovcu je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v brežino. Huje poškodovano 67-letno potnico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Udeleženec nesreče pod vplivom alkohola

Nekaj po 12. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med Čatežem in Trebnjem. Policisti PP Trebnje so opravili ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je do trčenja dveh vozil prišlo zaradi vožnje po levi strani vozišča obeh udeleženih voznikov. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je 46-letni voznik vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,89 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost, ga pridržali in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Prijeli tatu kolesa

Okoli 16. ure so bili policisti PP Krško obveščeni o tatvini kolesa znamke Scott z dvorišča stanovanjske hiše v naselju Dobe. Na podlagi opisa so trebanjski policisti v noči na 23. 1. na območju Trebnjega izsledili in prijeli 21-letnega tatu, državljana Hrvaške. Ukradeno kolo so mu zasegli in vrnili oškodovanki. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Policisti PP Dolenjske Toplice so zaradi suma posesti nezakonitega orožja pridobili odredbo Okrožnega sodišča v Novem mestu in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 55-letnega moškega iz okolice Dolenjskih Toplic. Pri hišni preiskavi so našli in zasegli puško neznanega izvora, za katero nima ustreznih dovoljenj. Po pregledu in klasifikaciji orožja bodo zoper 55 letnika uvedli hitri postopek z izdajo odločbe zaradi kršitev določil Zakona o orožju.

Vlomi in tatvineV Podstenicah na območju PP Dolenjske Toplice je med 17. 1. in 22. 1. nekdo vlomil v kočo v gozdu in odtujil agregat, samokolnico, žar in jedilni pribor. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.700 evrov škode.

Na Lobetovi ulici v Novem mestu je med 18. in 21. uro neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 1.100 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Velika Dolina, Obrežje, Mihalovec) izsledili in prijeli 13 državljanov Sirije, 13 državljanov Maroka, štiri državljane Mongolije, štiri državljane Rusije in dva državljana Egipta. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

VIR: PU NM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih