fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Ogrožal varnost zdravstvenega osebja in policista

V eni izmed zdravstvenih ustanov na območju Novega mesta se je ponoči med razbijanjem inventarja lažje poškodoval 61-letni državljan Moldavije. Moški je med prevozom v psihiatrično kliniko Ljubljana iz reševalnega vozila odtrgal nevaren predmet in z njim ogrožal varnost ostalih v vozilu, kasneje pa je izgubil zavest in na kraju umrl.

Policisti, ki so ponoči posredovali v zdravstveni ustanovi na območju Novega mesta, so zoper moškega uporabili prisilna sredstva, ga prijeli in predali zdravstvenemu osebju. V nadaljevanju so zdravstveni organi zanj odredili zdravljenje v psihiatrični kliniki Ljubljana, zdravstveno osebje pa je za zagotovitev varnosti med prevozom na relaciji iz Novega mesta proti Ljubljani zaprosilo za asistenco policije, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Moški je med prevozom iz reševalnega vozila odtrgal nevaren predmet in z njim ogrožal varnost zdravstvenega osebja in policista, ki je nudil asistenco. Zaradi tega je voznik reševalno vozilo ustavil na območju Grosuplja, na kraj pa so v pomoč prišli še drugi policisti. Po postopku je moški zgubil zavest in je kljub takojšnjemu oživljanju na kraju umrl.

Vzrok za smrt še ni znan in je predmet nadaljnje temeljite preiskave, kjer bodo policisti preverjali vse okoliščine celotnega dogodka in tudi morebitno povezavo smrti z uporabo prisilnih sredstev. Ogleda kraja se je poleg okrožnega državnega tožilca in preiskovalnega sodnika udeležil tudi policist specializiranega državnega tožilstva, so sporočili s PU Ljubljana.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih