fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Med preventivno akcijo skoraj 3000 kršitev

Med preventivno akcijo za spodbujanje uporabe varnostnega pasu, ki je potekala med 11. in 24. marcem, so policisti ugotovili 2777 kršitev neuporabe varnostnega pasu in 120 kršitev neuporabe zadrževalnih sistemov za otroke, so sporočili s policije.

Policisti so kar 2688 kršitev ugotovili pri voznikih in potnikih v osebnih avtomobilih, 54 pri voznikih tovornih vozil, 11 pri voznikih avtobusov in 24 kršitev pri potnikih v avtobusih. V 508 primerih so izrekli opozorilo.

Namen preventivne akcije je bil ozaveščati o pomenu pripetosti med vožnjo. V policiji si prizadevajo, da bi čim več voznikov uporabljalo varnostni pas. Pri najhujših prometnih nesrečah namreč vedno znova ugotavljajo, da bi lahko bile posledice bistveno blažje, če bi ga vozniki in potniki v vozilu dosledneje uporabljali, so zapisali v sporočilu za javnost.

Poudarili so, da uporaba varnostnega pasu namreč zmanjša tveganje za smrtno prometno nesrečo kar za polovico. “Skoraj za enak odstotek se z uporabo varnostnega pasu zmanjša tudi tveganje za hude poškodbe, tveganje za nastanek lažjih poškodb pa za skoraj četrtino – tako pri voznikih kot pri sopotnikih,” so navedli. Zato znova opozarjajo, da varnostni pas lahko reši življenje.

STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih