fbpx
Mestnik
Policija.
FOTO: Policija.si
Aktualno Kronika in policijska poročila

Na Levičnikovi cesti prišlo do nesreče

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 220 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 19-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, vloma, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Prometna nesreča na Levičnikovi cesti

Nekaj pred 15. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo več vozil na Levičnikovi cesti v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 48-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 25-letnega voznika, ki je vozilo ustavil zaradi stoječe kolone. Vozilo 25-letnika je po trčenju odbilo v tovorno vozilo pred njim. Tri potnice iz vozila 25-letnika so se v nesreči lažje poškodovale, oskrbeli so jih v novomeški bolnišnici. Povzročitelju bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Brežiški policisti poostreno nadzirali promet

Policisti PP Brežice so 1. 4. na območju Brežic ugotavljali prekoračitve dovoljene hitrosti in druge kršitve cestno prometnih predpisov. Ob začetku motoristične sezone so bili pozorni tudi na kršitve motoristov. Vsi kontrolirani motoristi so med vožnjo uporabljali varnostne čelade, imeli so tehnično brezhibne motorje in nihče ni vozil pod vplivom alkohola. So pa na območju Krške vasi in Cerkelj ob Krki trem izmerili prekoračitve hitrosti in sicer vozniku trikolesa, ki je vozil s hitrostjo 115 km/h, vozniku motornega kolesa, ki je vozil 133 km/h in prav tako motoristu, ki je vozil 135 km/h. Vsem so zaradi kršitev izdali plačilne naloge.  

Na območju Čateža ob Savi so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zasegli so mu avtomobil, izdali plačilni nalog v višini 500 evrov in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. V Brežicah so zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 2,4 promila alkohola in v Krški vasi voznika z 1,6 promili alkohola. Odvzeli so jima vozniška dovoljenja in na sodišče naslovili obdolžilna predloga. Zakon o pravilih cestnega prometa za omenjeni kršitvi določa globo v višini 1.200 evrov, kršitelju pa se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Prekoračitev hitrosti
2. 4. nekaj pred 18. uro so policisti na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf srbskih registrskih oznak. 27-letni voznik iz Srbije je na območju Čateža ob Savi peljal s povprečno hitrostjo 182 km/h in s tem prekoračil dovoljeno hitrost na avtocesti za 52 km/h. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izrekli globo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCINedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Slovenska vas, Brežice, Loče, Kapele, Podvinje) izsledili in prijeli 22 državljanov Afganistana, 17 državljanov Pakistana, 11 državljanov Sirije, šest državljanov Maroka, tri državljane Nepala, dva državljana Konga, dva državljana Šrilanke, državljana Gane, državljana Nigerije in državljana Indije. Na območju PP Črnomelj (Vinica, Miliči) so prijeli šest državljanov Sirije, štiri državljane Maroka in državljana Egipta. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih