fbpx
Mestnik
mednarodni teniški turnir
Aktualno Šport Tenis

Mednarodna teniška turnirja na Otočcu, prvi že v teku

Na Otočcu se bo po enomesečnem premoru nadaljevala letošnja serija ženskih turnirjev WTT v Sloveniji. Po Mariboru, Murski Soboti in Kopru je zdaj na vrsti še Otočec. Na Dolenjskem bodo teniške igralke nastopale na dveh zaporednih turnirjih.

Prvi, z imenom W40 Krka Open, poteka ravno zdaj, od 21. do 28. maja, drugi, poimenovan W40 BTC City Open, pa bo potekal od 28. maja do 4. junija.

“Čakata nas dva turnirja, kljub različnemu poimenovanju, pa oba turnirja organizira TK Otočec. Tenis Slovenijo smo prepričali kot dobri organizatorji. Letošnja turnirja imata nagradni sklad 40 tisoč ameriških dolarjev. To je naša ideja, saj smo lani ugotovili, da manjka nek vmesni turnir med 25 in 60 tisoč ameriških dolarjev. To smo lani ob obisku predlagali tudi Andrewu Mossu, vodji WTT turnirjev pri Mednarodni teniški zvezi. Ideja jim je bila všeč, tako, da imamo letos vsak teden en takšen turnir, torej jih je po celem svetu kar 50, štirje so tudi pri nas,” je dejal direktor turnirja Andrej Petkovič.

Dodal je: Naš turnir je bil s strani igralk dvakrat zapored ocenjen kot najboljši. Imamo izredno naravo, hotel je ob teniških igriščih, igralke imajo za treninge na voljo tudi dvorano, seveda pa ne smemo pozabiti na dolenjsko gostoljubnost in dobro organizacijo. Bo pa drugi turnir še močnejši, saj bodo nastopile kar 4 igralke, ki so uvrščene pod 200. mestom lestvice WTA. Najvišje je Nizozemka Arantxa Rus, ki je trenutno na 107. mestu. Drugi turnir je močnejši predvsem zaradi kvalifikacij na OP Francije. Ko igralke izpadejo tam, potem je Otočec najboljša izbira za nastop na kakovostnem turnirju.”

Za prvi turnir pa je trenutno najvišje uvrščena igralka na lestvici WTA, finalistka Kopra in udeleženka dvoboja pokala BJK med Slovenijo in Romunijo, Irina Maria Bara. Romunka je na 223. mestu lestvice WTA. Od Slovenk imajo glede na uvrstitev na lestvici WTA zagotovljen nastop na glavnem turnirju Veronika Erjavec, Živa Falkner, Pia Lovrič. S povabilom organizatorja pa bodo na glavnem turnirju nastopile še Kristina Novak in Noka Jurič.

Naj spomnimo, lani je Tenis Slovenije skupaj z občinami in lokalnimi klubi organizirala 11 turnirjev, letos pa jih je v obeh konkurencah skupno število kar 14.

TS

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih