fbpx
Mestnik
toča, neurje, škoda
Aktualno Vreme

Meteorna voda zalila bolnišnico in evakuacija 190 otrok

Huda ura je včeraj zvečer zajela tudi naše konce. Kot je razvidno iz grafičnega prikaza Uprave za zaščito in reševanje RS, so bile interventne službe večkrat poklicane na teren.

Včeraj, ob 13.54 so pri naselju Čadraže v občini Šentjernej, gasilci PGD Šentjernej, Gorenje Vrhpolje, Groblje, Maharovec, Mokro Polje, Orehovica, Ostrog in Stara vas-Loka, zaradi napovedanega neurja, z vozili evakuirali 190 otrok iz tabora in jih prepeljali na varno v prostore OŠ Šentjernej.

Ob 14.52 sta na Jamski ulici na Mirni močan veter in toča razkrila ter poškodovala streho. Gasilci PGD Mirna so poškodovani del strehe pokrili s folijo. Ob 19.05 so v ulici Roje na Mirni gasilci PGD Mirna s folijo prekrili poškodovane strehe na treh stanovanjskih objektih.

13.7.2023 je v popoldanskih urah Posavje zajelo neurje z močnimi nalivi, vetrom in točo, ki je povzročila veliko škode na objektih, kmetijstvu, infrastrukturi, prevoznih sredstvih in ostalih dobrinah. Po nepopolnih podatkih je v mestu Krško in njegovi okolici poškodovanih ali uničenih več kot 120 streh na stanovanjskih, gospodarskih in drugih objektih. Gasilci PGE Krško in PGD pri GZ Krško so nekatere objekte uspeli sanirati z deli pa se bo nadaljevalo danes. Delavci Cestnega podjetja in Kostak-a Krško so odstranili več podrtih dreves, ki so padla na lokalne ali regionalne ceste. Aktiviran je bil tudi OŠCZ občine Krško.

Ob 18.14 je v Črneči vasi v občini Kostanjevica na Krki zaradi udara strele zagorel gospodarski objekt. Gasilci PGD Kostanjevica na Krki in Prekopa so požar pogasili. Objekt velikosti 25 m2 je uničen.

Ob 19.00 je v Šentlovrenc, občina Trebnje, meteorna voda zalila prostore župnišča. Gasilci PGD Šentlovrenc so iz prostorov izčrpali okoli 20 kubičnih metrov vode in počistili prostore.

Ob 19.28 je v Straži, občina Šentrupert, meteorna voda zalivala prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Šentrupert so očistili meteorne jaške in preusmerili vodo stran od hiše.

Ob 20.05 je v Šmihelski ulici v Novem mestu meteorna voda zalila del prostorov novomeške bolnišnice. Gasilci GRC Novo mesto so očistili meteorne jaške in posesali vodo v zalitih prostorih.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih