fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Vrtci, šole, študij

Mihaelov dan na Osnovni šoli Šmihel

Novinarska delavnica

OŠ Šmihel je prvič odprla šolska vrata leta 1864. Na začetku je bila razdeljena na deško in dekliško šolo. Po 2. svetovni vojni je končno združila vse učence pod eno streho. OŠ Šmihel ima podružnično šolo Birčna vas. Šola ima rojstni dan 16. oktobra, ker pa je to letos sobota, smo praznovanje prestavili na petek, 15. 10.

Dan smo začeli z ogledom projekcije o zgodovini šole in Rastoči knjigi, projektu, ki ga na šoli izvajamo že šesto leto. V nadaljevanju smo imeli naravoslovni dan na temo Zdrav življenjski slog. Novinarke smo se odpravile skupaj s sedmošolci do potujoče knjižnice, ki deluje pod okriljem Knjižnice Mirana Jarca, in je prvič zapeljala na cesto že leta 1978. Medtem ko so si učenci ogledovali knjižnico na kolesih, smo novinarke izvedle ulično anketo o zdravi prehrani. Mimoidoče smo vprašale, če so danes zajtrkovali. Veliko jih je, še vedno pa je veliko tudi takih, ki ne zajtrkujejo. Nato smo se odpravile do šolskega vrta, ki ga sestavljata dve visoki gredi in zeliščni vrt. Po ogledu vrta smo šle po razredih pogledat, kaj učenci delajo v delavnicah. Nato smo poklicale dr. Gabrijelčiča, ki meni, da je zajtrk zelo pomemben in da moramo zmeraj začeti dan z dobro hrano. Tudi sam je že zajtrkoval. Poklicale smo tudi našo nekdanjo učiteljico, Heleno Murgelj, predsednico KS Birčna vas, Majdo Meštrič ter vodjo šolske prehrane, Eriko Medvešek. Po telefonski anketi smo odšle v Baragov zavod k učencem 4. razreda. Izdelovali so naslovnice za knjižico kuharskih receptov iz ajde. V nadaljevanju smo za nekaj časa obiskale tudi svoje sošolce.

šSedmošolci na ogledu Potujoče knjižnice

Delo v novinarski delavnici je bilo zelo zabavno in poučno. Ugotovila sem, da so bili učenci zelo zainteresirani za delo v delavnicah. Mojega obiska so se vedno razveselili.

Angelika Zajc, učenka 9. a

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih