fbpx
Mestnik
Aktualno Novice Občina

Ministrstvo bo za potrebe novomeškega sodišča kupilo prostore na Ljubljanski cesti

Ministrstvo za pravosodje namerava od Term Krka kupiti del prostorov v poslovnem kompleksu Hedera na Ljubljanski cesti 26 v Novem mestu in jih nameniti za potrebe novomeškega sodišča. To bo med drugim dobilo dodatne prostore za arhiv.

Osem delov stavbe na naslovu Ljubljanska cesta 26 je trenutno že v lastništvu ministrstva, v njih pa deluje del novomeškega sodišča. Z nakupom preostalega dela stavbe in dodatnim enostavnim gradbenim posegom bo sodišče pridobilo dodatne prostore za delovanje, med drugim za razširitev arhiva.

Ministrstvo bo za poslovne prostore s površino 659 kvadratnih metrov, arhivske prostore v kleti s površino 179 kvadratnih metrov in parkirna mesta s površino 161 kvadratnih metrov odštelo 855.000 evrov. Denar za nakup je z nedavno uvrstitvijo v načrt razvojnih programov 2022-2025 zagotovila vlada.

Nakup je po mnenju ministrstva nujen tudi zaradi načrtovane prenove prostorov sodišča v omenjeni stavbi, ki je v pripravi. Zaradi prenove, ki bo obsegala tudi sanacijo tlakov in izgradnjo dvigala, bo namreč treba začasno izseliti del sodišča, ki ga nameravajo umestiti v kupljene prostore. “S tem se bomo izognili tudi dodatnemu najemu prostorov, ki bi bil potreben zaradi začasne selitve dela sodišča,” so navedli za STA.

Z nakupom ministrstvo tudi sledi cilju, da poskuša pravosodne organe na novomeškem okrožju, ki trenutno delujejo v več stavbah, umeščati tako, da so njihovi prostori na čim manj lokacijah.

STA

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih