fbpx
Mestnik
Policija.
FOTO: Policija.si
Aktualno Kronika in policijska poročila

21-letnik napadel policista – enega brcnil, drugega ugriznil v roko

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Nekaj po 20. uri so policisti PPP Novo mesto naleteli na prometno nesrečo na mostu med Šentpetrom in Gumberkom. Ugotovili so, da je 35-letni voznik zaradi vožnje preblizu desnemu robu trčil v leseno ograjo mostu in jo prebil. Avtomobil, ki je obstal na mostu, so gasilci odstranili in zavarovali poškodovano ograjo. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče, ki naj bi med vožnjo uporabljal mobilni telefon, pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka imel 0,61 miligramov alkohola. O kršitvah cestno prometnih predpisov bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Napadel policista

Policisti PP Novo mesto so nekaj po 23. uri pri naselju Stranska vas ustavili voznika kmetijskega traktorja. Med postopkom so ugotovili, da 21-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, katerega ni pravilno opravil, odklonil je tudi opravljanje odrejenega strokovnega pregleda. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so odredili zaseg traktorja. Med postopkom je 21-letni kršitelj napadel policista, ga brcnil, potem pa napadel drugega policista in ga ugriznil v roko. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Kršitelj je ves čas postopka razgrajal, med prevozom je poškodoval službeno vozilo in razgrajal tudi v prostorih za pridržanje.

Kriminalisti okoliščine še preiskujejo in bodo zoper 21-letnega osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. Napadena policista sta lažje poškodovana.

Tatvine

V Vrhpeči je med 8. 7. in 11. 7. nekdo vlomil v rezervoarje treh delovnih strojev in odtujil okoli 400 litrov goriva.

Med 8. 7. in 11. 7. je iz nasada na območju Srebrnič nekdo odtujil zelenjavo in povzročil za okoli 250 evrov škode.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih