fbpx
Mestnik
FOTO: MRK Krka.
Aktualno Intervju Novice Rokomet Šport

Mirko Skoko: trener, ki je rokometaše vodil v elito

Minuli konec tedna se je za člansko ekipo MRK KRKA končala uspešna sezona v 1. B DRL. Ekipa, ki jo je več kot odlično vodil trener Mirko Skoko, je navdušila športno javnost in se na koncu veselila ekspresnega povratka v elito. Novomeščani so skupaj odigrali 22 tekem, bili uvodoma dvakrat neuspešni, v nadaljevanju pa vknjižili dvajset zaporednih zmag ter se s 40 točkami zavihteli na vrh razpredelnice. Kako je prehojeno pot v zdaj že minuli sezoni videl trener Skoko, pa v spodnjem prispevku.

Kakšno oceno bi podali ob pravkar zaključeni sezoni?

Sezono ocenjujem kot uspešno, saj smo z ekipo dosegli zastavljeni cilj.

Pri izbiri kadra vam je uprava kluba dala proste roke. Ste zadovoljni z izbiro oz. so bili novinci ta dodana vrednost, ki ste si jo želeli ?

Po izpadu iz NLB lige je klub zapustilo osem igralcev, ekipo je okrepilo pet novih. Lahko rečem, da sem bil z izbiro zadovoljen. Tukaj bi najprej omenil Uroša Knavsa, ki je eksplodiral in se odlično vklopil v naš sistem. Izpostavil bi še Vojislava Vukića, ki je pokazal velik potencijal, Blaž Ernestl  je s svojimi izkušnjami in napadalnostjo doprinesel ogromno in bil na nekaj tekmah tudi odločilni igralec za zmago, Žan Grojzdek in Žiga Bradeško pa sta v ekipo prav tako vnesla svoje izkušnje, tako da sem bil, generalno gledano, z okrepitvami izredno zadovoljen.

Vemo, da je rokomet kolektivna igra. Bi morda kljub temu  katerega igralca še posebej izpostavili?

Ja, omenil sem že Uroša Knavsa, za katerega sem vesel, ker se je odlično vklopil v naš sistem. Vse, kar je pokazal v pretekli sezoni, je nedvomno dosegel s pomočjo celotne ekipe. Tu imam v misli našo obrambo, ki je bila najboljša v ligi in tako smo lahko zabijali gole iz protinapadov, on pa je to s pridom izkoriščal.

Če se vrneva na sam začetek tekmovanja; sezona se ni začela po vaših željah, izgubili ste uvodni dve tekmi proti ekipi iz Krškega in Izole. Katera tekma pa je vam ostala najbolj v spominu?

Poleg vseh tekem, ki smo jih odigrali v sezoni, bi morda izpostavil tekmo za pokal Slovenije, kjer smo suvereno premagali prvoligaško ekipo iz Ormoža. Sicer pa smo po prvih dveh porazih imeli jasno nalogo, da moramo na poti do svojega cilja premagati prav vse tekmece. In ko smo osvojili točke na težkem gostovanju v Škofljici, smo se zavedali, da smo iz tekme v tekmo boljši. S tem nam je rasla tudi samozavest in do konca tekmovalnega dela smo premagali prav vse nasprotnike. Lahko rečem, da smo to dosegli s kakovostno ekipo, ki je bila skupek dobrih, delovnih in zelo inteligentnih fantov. Bomo pa to kakovost še nadgradili pred začetkom nove sezone z nekaj dodatnimi okrepitvami in menim, da bomo v prvi ligi znova prikazali dobre predstave.

Kakšen rokomet si lahko gledalci in širša športna javnost obetajo jeseni v novomeški dvorani Marof ?

Želim si, da bi bile vse tekme zelo atraktivne, igral se bo rokomet s čvrsto obrambo in hitrimi protinapadi. K temu stremimo tako mi, kot tudi druge ekipe.

Igralci so že na zasluženih počitnicah. Kakšne zadolžitve so dobili v času med obema sezonama?

Povedal sem jim, naj se v prvi vrsti spočijejo in si vsaj za dva ali tri tedne oddahnejo od rokometa. Potem bodo dobili program, po katerem bodo trenirali individualno in na priprave, ki se začnejo konec julija, prišli  kondicijsko dobro pripravljeni. Zavedamo se, da moramo biti do lige dobro pripravljeni in naredili bomo vse, da se v naslednji sezoni pokažemo kot dober tekmec, da bomo prikazali dobre partije in si čimprej zagotovili obstanek v najmočnejši ligi, pa tudi čim boljši položaj na lestvici.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih