fbpx
Mestnik
Magnetna terapija je enostavna za uporabo.
Aktualno Narava & zdravje Novice

Miti in resnice o magnetni blazini

V prispevku pišemo o tem kaj je magnetna blazina, čemu služi in kako jo uporabljati doma. Razložili bomo tudi razlike med nadvložkom in kakšno blazino kupiti, če vas zanima terapevtska magnetna blazina za zdravje vas in vaših družinskih članov.

Kaj je magnetna blazina?

Magnetna blazina, če govorimo o pripomočku, oddaja magnetno polje z nizkimi frekvencami. V takšni blazini ni magnetov, tistih statičnih magnetov, ki se primejo na radiator. Takšna magnetna blazina ima v sebi tuljave. Takšen terapevtski pripomoček se uporablja v zdravstvenih domovih, fizioterapijah in zdraviliščih. Blazino priključimo v elektriko in skozi tuljave oddaja magnetno polje z nizkimi frekvencami. Rečemo, da se od blazine, v višino do 70 cm, ustvari valj magnetnega polja, ki dobro vpliva na naše celice. Takšna magnetna blazina, ki sodi pod terapevtski pripomoček, se pojavlja pod različnimi imeni, ki jih uporabniki in fizioterapevti uporabljajo:

 • Magnetna terapija
 • Magnetoterapija
 • Elektromagnetna terapija
 • Pulzirajoča elektromagnetna blazina
 • PEMF terapija ( pulsed elektromagnetic field )
Magnetoterapija Magus je sestavljena iz velike blazine ( za celo telo ) in male blazine, ki se tudi malo segreje.

Razlike med blazinami

Razlike med blazinami so ogromne. Od navadnih zimskih blazin, ki so iz merino volne in nas grejejo, do nadvložkov ter blazin z magnetnimi trakovi. Blazina, ki ima v notranjosti magnetne trakove in služi kot nadvložek v vašem ležišču, se nikoli ne pojavlja v zdravstvenih ustanovah. Ta blazina ima v notranjosti statične magnete in le-ti delujejo na vas, tudi, ko spite. Takšna blazina se ne priključi v elektriko in je ne uvrščamo pod terapevtske pripomočke. Magnetna blazina kot terapevtski pripomoček, pa se uporablja v zdravstvenih ustanovah, saj ima tudi pridobljene primerne certifikate. Ena takšnih blazin je tudi magnetna blazina Magus, ki je slovenske izdelave.

Med takimi blazinami je velika, ogromna razlika.

Terapevtski pripomoček Magus

Terapevtski pripomoček, magnetna blazina za izvajanje elektromagnetne terapije je že vrsto let učinkovit način za lajšanje in zdravljenje marsikatere težave. Magnetno polje z nizkimi frekvencami deluje na celice v našem telesu; jih spodbuja, da se hitreje obnavljajo in pospešujejo cirkulacijo krvi v telesu. Magnetno terapijo uporabljajo v zdravstvenih domovih na oddelku fizioterapije in fizikalne rehabilitacijske medicine; ter tudi v zdraviliščih in športno terapevtskih centrih.

Olajšajte si bolečine v hrbtenici z magnetno terapijo.
Magnetna terapija napenja celično membrano in celica je bolj prepustna za hranilne snovi, kisik in vodo. Zato se celice hitreje obnavljajo.

Uporaba magnetne blazine

Uporaba magnetne blazine je najpogostejša za lajšanje težav s sklepi in kostmi. To so razne obrabe in degenerativne spremembe, revma, artritis in artroza.

Uporaba magnetne blazine je enostavna, brez kompliciranih navodil, ki so sicer v slovenskem jeziku. Blazino navadno uporabniki namestijo v svojo ležišče, da jo uporabljajo, ko ležijo v postelji (zjutraj, preden vstanejo, in zvečer, ko gredo spat). Pred vsako terapijo na magnetni blazini je potrebno popiti kozarec vode, saj mora biti telo hidrirano. Posamezna terapija traja 15 minut ali 30 minut, odvisno od programa, ki ga izberete. Terapija je povsem neboleča in neinvazivna za telo, ne glede na zdravila, ki vam jih predpiše zdravnik.

Z uporabo magnetne blazine, si ne morete škodovati. Stroge kontraindikacije so le: nosečnost, pravi srčni spodbujevalnik, epilepsija in shizofrenija.

Najpogostejša uporaba magnetne terapije v obliki blazine za domačo rabo:

BOLEČINE V SKLEPIH

So eden izmed najpogostejših obiskov pri osebnem zdravniku, ki se uspešno obvladujejo z uporabo magnetne terapije. Magnetna terapija dokazano pozitivno deluje na regeneracijo celotnega sklepa, zato se bolečine hitro olajšajo. Vzrokov za bolečine v sklepih je veliko, najpogostejše so artritis (vnetje sklepov), artroza (obraba sklepov) in zlom kosti.

Bolečine v sklepih so ena izmed najpogostejših vzrokov za obisk zdravnika

ARTRITIS

Je revmatsko obolenje sklepov, ko se ovojnica v sklepu vname. Vnetje sklepov imenujemo artritis. Poznamo več vrst artritisa; revmatoidni artritis, psoriatični artritis, urični artritis oz. putika, osteoartritis in spondilitis.

Ker je to zelo kompleksna bolezen na povezavi magus – artritis preberite bolj natančen opis vrst artritisa, kako se ga zdravi, kakšni so simptomi oz. znaki artritisa in kaj lahko storite sami, za lajšanje bolečin.

Artritis je vnetje sklepov, ki pogosto prizadene prste na rokah. Če vas zanima kaj je artritis, vaje za artritis in naravno zdravljenje, si preberite več na povezavi.

ARTROZA

So degenerativne spremembe hrustanca v sklepu. Ko se hrustanec v sklepu obrabi, govorimo o artrozi. Artroza je bolezen sklepov, ki zelo boli in pacientu spremeni kakovost življenja. Da bi izvedeli več o artrozi, preberite natančen opis te bolezni, kakšni so znaki, kakšne vrste poznamo in kakšni so vzroki za obrabo oz. artrozo: artroza – magus.

Enostavna uporaba blazine Magus, doma, pred TV ali na kavču.

ZLOM KOSTI

Se zgodi mladim in starejšim. Naj gre za športno udejstvovanje, prometno nesrečo ali le neroden korak. Ko se zlomi kost, si želimo, da bi se čim hitreje zacelila. Da se zlom kosti z magnetno terapijo celi hitreje, so dokazale študije ( 2 ). Prednost uporabe magnetne terapije pri zlomu kosti je tudi ta, da se lahko uporabi tudi, če je nameščen mavec. Magnetno polje prodira skozi ves material, zato ni ovir, četudi imate v kosti vijake ali ploščice.

Kako uporabljamo magnetno blazino doma?

Magnetno blazino uporabljamo v vašem ležišču, tako, da jo izvajamo dva do trikrat dnevno. Uporaba je enostavna, brez kompliciranih navodil.

Terapija traja 15 ali 30 minut. Pred vsako terapijo popijemo 2 dl tekočine.

Magnetna blazina deluje le takrat, ko jo prižgemo in se po točno določenem času avtomatično izklopi. Tako ne deluje celo noč. Uporabniki zato pohvalijo uporabo v ležišču, saj jo tako uporabljajo mimo grede: zjutraj, ko se zbudijo in zvečer, ko gredo spat.

Je povsem varna terapevtska metoda, ki je namenjena vsem, ne glede na starost. Magnetna blazina nima stranskih učinkov. Magnetna terapija je primerna za vse družinske člane!

Kakšno magnetno blazino kupiti?

Kupite magnetno blazino, ki bo koristila vam in vašim družinskim članom. Če imate zdravstvene težave, ki bi jih radi lajšali ali odpravili, potrebujete pripomoček Magus – elektromagnetna terapija. Če bi želeli pozitivno vplivati na vaše celice, krvni obtok in vaše splošno zdravje; izberite Magus – certificiran terapevtski pripomoček. Izberite Magus – elektromagnetno blazino, ki je zasnovana in v celoti izdelana v Sloveniji.

Magnetna terapija je priznana vrsta terapije, v Sloveniji jo imajo na vseh fizioterapijah.

Preden jo kupite, jo lahko preizkusite

Preden se odločite za nakup terapevtskega pripomočka, ki ni malo denarja, si ga lahko izposodite na dom in preverite ali je tovrstna terapija učinkovita za vaše zdravstveno stanje. Realni učinki se pri uporabnikih izkažejo med 3. in 5. tednom redne uporabe. Ko se odločite za najem, vam jo pripeljejo na dom in vam razložijo, kako jo uporabljati in kakšni so programi primerni za vas.

Magnetna blazina Magus

Je dober nakup, saj je to terapevtski pripomoček za magnetno terapijo, ki ima vse potrebne certifikate. To uporabniku zagotavlja, da je aparat varen za uporabo hkrati pa tudi učinkovit. Komplet vsebuje:

 • velika blazina (180 cm x 70 cm),
 • mala blazina (40 cm x 40 cm),
 • adapter za v elektriko,
 • tester magnetnega polja,
 • navodila za uporabo,
 • torba za shranjevanje.

Tina Štifter, Magus – terapija d.o.o.

Vir: Klinična študija o vplivu magnetne terapije na bolezni sklepov (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11900312/) in hitrejše celjenje kosti, klinična raziskava (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21669132/ ).

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih