fbpx
Mestnik
Letos se je poletnih pustolovščin udeležilo skoraj 90 mladih bralcev.
Aktualno Novice

Mladi bralci dobili nagrade

Na svetovni dan pismenosti (8. september) je v prireditvenem atriju Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto potekala deveta zaključna prireditev 12-tedenskih poletnih pustolovščin mladih bralcev, starih od 7 do 15 let.

Lov na zaklad se je začel sredi junija. Nadobudni bralci so si na Oddelku za mladino v »skrinji pustolovščin« izbrali zbirko pravljic, bajk ali mitov ter dve knjigi s knjižnih polic po lastnem okusu. Zabeležili ali narisali so vtise o prebranem in jih oddali v knjižnici do konca avgusta. Toda to še ni vse. Rešiti so morali tudi kviz, odgovore na vprašanja so lahko našli v knjižnici. Skrinja pustolovščin vsebuje poleg prebranih knjig še zaključno prireditev s super gostom, priznanji in sladkanjem, ter nagradni žreb.

Rdeča nit letošnjih Poletnih pustolovcev so bile pravljice, zgodbe, miti in legende, zato ni naključje, da je letošnjo zaključno prireditev s podelitvijo priznanj popestrila pripovedovalka in pisateljica Špela Kaplja s svojo poučno pravljico o žabji princesi ter z znano ljudsko pripovedko o beli kači, kjer je mladim pustolovcem zastajal dih. Pravljičarka je podelila tudi priznanja in med udeleženci prireditve izžrebala knjižne nagrade. Otroci so s stiskanjem pesti in z navdušenim topotanjem nog ob tla pospremili tudi žreb glavne nagrade – tabličnega računalnika, ki ga je prispeval sponzor dogodka SKB leasing. Za povrh so se vsi skupaj posladkali še z izvrstnim sladoledom, ki ga je donirala kavarna in slaščičarna Pralina, sporočajo iz novomeške knjižnice.

Navkljub dežju je bil atrij novomeške knjižnice napolnjen do zadnjega kotička. Letos se je poletnih pustolovščin udeležilo skoraj 90 mladih bralcev. Lepo je, da se otroci in njihovi starši zavedajo, da gremo lahko v svet dogodivščin tudi doma, v knjižnici, v gozdu, na travniku, ob Krki – skratka kjerkoli najdemo udoben kotiček za branje.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih