fbpx
Mestnik
FOTO: iStock.
Aktualno Društva Novice Občina

Mladim Ukrajincem tablice za lažje šolanje

Telekom Slovenije je predstavniku Slovenske karitas v Novem mestu predal donacijo za 100 tabličnih računalnikov za potrebe šolanja mladih Ukrajincev, ki so zatočišče našli v Sloveniji, so sporočili iz Slovenske karitas. Prve tablice so romale v roke šestim ukrajinskim osnovnošolcem, nastanjenim v Novem mestu, poroča STA.

Generalni tajnik Škofijske karitas Novo mesto Simon Dvornik je poudaril, da jim donacija tabličnih računalnikov omogoča, da pristopijo do žrtev vojne v Ukrajini, jih opremijo s tehnologijo in jih tako tudi sprejmejo v našo družbo.

“Donacija računalnikov je vstopna točka k gradnji kvalitetnih medkulturnih odnosov in integracije ter sprejemanje žrtev vojne v našo družbo,” je dejal.

Minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič je dejal, da je donacija 100 tablic majhen korak za slovensko gospodarstvo, ampak velik za ukrajinske družine, ki bodo te tablice prejele, saj bodo ukrajinski otroci s tem lahko nadaljevali šolanje na daljavo, so sporočili iz Slovenske karitas.

Na dogodku je zbrane pozdravil tudi predsednik Borut Pahor, ki se je zahvalil za dobrodelno aktivacijo pomoči potrebnim. “Gre za korak, ki kaže velike reči,” je dejal.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih