fbpx
Mestnik
policija
Poročilo dežurnih policistov PU Novo mesto.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Mladoletnemu vozniku zasegli 646 različnih prepovedanih petard

Sevniški policisti so nekaj pred 20. uro med kontrolo prometa v naselju Celine ustavili voznika mopeda. Med postopkom so mladoletnemu vozniku zasegli 646 različnih prepovedanih petard kategorije F2. Zoper mladoletnika bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog zaradi kršitve določil Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih. Ta določa, da se z globo od 400 do 1.200 evrov za prekršek kaznuje posameznik oziroma fizična oseba, ki prodaja, kupuje, poseduje ali uporablja ognjemetne izdelke kategorije F2 ali F3. O kršitvah mladoletnika so obvestili tudi starše.

Žal posamezniki še vedno ne razumejo, da je pokanje za veliko ljudi moteče, povzroča strah, nelagodje in onesnažuje okolje. Ogrožene so tudi živali, saj imajo bolj izostren sluh, pokanje jih vznemiri in prestraši, zato pogosto pobegnejo in se izgubijo. Nepremišljena in neprevidna uporaba pirotehničnih izdelkov pa lahko povzroči hude telesne poškodbe s trajnimi posledicami. Izkušnje iz preteklih let kažejo, da kršitelji prepovedane pirotehnične izdelke pogosto nabavljajo pri preprodajalcih, na črnem trgu ali preko spleta. Zaradi uporabe teh izdelkov pa je že prihajalo do poškodb, tudi hudih. Policisti bodo tudi v naslednjem mesecu pozorni na posest in uporabo prepovedanih in motečih pirotehničnih izdelkov. Izvajali bodo poostrene nadzore in zoper kršitelje dosledno ukrepali.

VIR: PU NM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih