fbpx
Mestnik
Policija.si.
Policija.si.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Novomeščan hodil po vozišču in ustavljal promet

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 87 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 226 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Črnomlju kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Prometna nesreča pri Koroški vasi

Nekaj pred 12. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med Koroško vasjo in Pristavo. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 21-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v kombi, ki ga je vozil 43-letni voznik. 43-letnik se je v nesreči lažje poškodoval. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Pešca odstranili z avtoceste

V noči 22. 11. smo bili obveščeni o nevarnem ravnanju moškega, ki naj bi na avtocesti pri priključku Brežice za smer Ljubljane hodil po vozišču in ustavljal promet. Policisti PPP Novo mesto so se takoj odzvali, neodgovornega moškega izsledili in pospremili z vozišča. Ugotovili so, da gre za 39-letnega kršitelja iz Novega mesta. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.
KRIMINALITETA

Vlomi in tatvineS strehe nenaseljenega objekta na Otočcu je v zadnjem mesecu nekdo odtujil okoli 17 m2 bakrene kritine, vlomil v objekt in poškodoval notranjost. Škode je za okoli 8.500 evrov.

Na Šegovi ulici v Novem mestu je med 8. in 13. uro neznanec vlomil v klet stanovanjskega bloka in odtujil električno ročno orodje in steklenico z alkoholno pijačo. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 450 evrov škode.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Okoli 18. ure so črnomaljske policiste poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Črnomlju, kjer naj bi pijan kršitelj motil javni red in mir in nadlegoval osebje in goste lokala. 38-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitelj javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli tihotapca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Okoli 16.30 so policisti na območju Rakovca ustavili voznika osebnega avtomobila Fiat croma čeških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 32-letni državljan Romunije prevaža osem državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Nekaj pred 21. uro so v kraju Vrhje ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen touran francoskih registrskih oznak. Ugotovili so, da 31-letni državljan Romunije v avtomobilu prevaža pet državljanov Turčije in državljana Sirije. 22. 11. nekaj po 3. uri so v Rigoncah kontrolirali voznika osebnega avtomobila Jeep grand cherokee poljskih registrskih oznak. 37-letni državljan Gruzije je prevažal osem državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Državljanoma Romunije in državljanu Gruzije so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Kapele, Jereslavec, Vrhje, Obrežje, Rakovec, Bukošek, Slovenska vas) izsledili in prijeli 61 državljanov Afganistana, 33 državljanov Nepala, 16 državljanov Sierra Leone, 15 državljanov Pakistana, 14 državljanov Indije, 13 državljanov Rusije, osem državljanov Ugande, osem državljanov Maroka, tri državljane Turčije, tri državljane Bangladeša, dva državljana Gvineje, dva državljana Indije, dva državljana Šrilanke, dva državljana Sirije, dva državljana Gane in državljana Konga. Na območju PP Črnomelj (Vinica, Črnomelj) so izsledili in prijeli devet državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih