fbpx
Mestnik
policija
Fotografija je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Moteča glasba v naselju Brezje, pretepli so ga s kovinsko cevjo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 94 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 267 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih  in v Trebnjem kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

Med kontrolo prometa v Krškem so policisti PP Krško nekaj po 9. uri zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Volvo. Med postopkom so ugotovili, da 18-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, ki ga je odklonil, prav tako je odklonil opravljanje testa za preverjanje prisotnosti prepovedanih drog. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PPP Novo mesto so nekaj pred 21. uro na izvozu z avtoceste v Karteljevem kontrolirali voznika osebnega  avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da gre za 41-letnega večkratnega kršitelja cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na neregistriranem in nezavarovanem vozilu pa so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Okoli 21.30 so policisti PP Novo mesto med kontrolo prometa na Finžgarjevi ulici v Novem mestu ustavili voznica osebnega avtomobila Renault clio. 40-letni kršiteljici, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so tehnično neizpraven in neregistriran avtomobil zasegli in o kršitvah določil Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih in Zakona o motornih vozilih z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Trebanjski policisti prijeli roparja

V noči na 7.  7.  so policisti PP Trebnje na območju Rakovnika pri Šentrupertu obravnavali kaznivo dejanje ropa. Ugotovljeno je bilo, da se je občan s tremi neznanci družil na območju Trebnjega in Brežic. V večernih urah so se pripeljali na njegov dom, kjer prebiva s sostanovalcem. Neznanci so na silo vstopili v del hiše, kjer je spal sostanovalec – oškodovanec, ga pričeli pretepati s kovinsko cevjo, palico in drugimi predmeti in zahtevali, da jim izroči denar. Odtujili so mu mobilni telefon in torbo z denarnico, osebnimi dokumenti in bančnimi karticami ter pobegnili z osebnim avtomobilom. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja in zbrana obvestila od obeh stanovalcev.

Policistka PP Trebnje je 7. 7.  med kontrolo prometa v Trebnjem ustavila voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic, v vozilu pa sta se nahajala voznik, 31-letnik iz Ponikev in  sopotnik, 15-letnik iz naselja Vejar. Vozniku je zaradi več kršitev cestno prometnih predpisov izdala plačilni nalog. Ugotovljeno je bilo, da gre za osumljenca kaznivega dejanja ropa, zato so policisti obema odvzeli prostost in ju pridržali. Pridobili so odredbo sodišča in opravili preiskavo vozila, v katerem so našli in zasegli ukraden mobilni telefon. Zoper 31-letnega in 15-letnega osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja ropa.

Posredovali zaradi pretepa

Policisti PP Metlika so nekaj pred 21. uro posredovali zaradi pretepa v Čurilah. Na kraju so vzpostavili javni red in mir in ugotovili identiteto vpletenih oseb. Zbrali so obvestila in po prvih ugotovitvah je prišlo do pretepa zaradi dalj časa  trajajočega spora. Dva lažje poškodovana udeleženca so oskrbeli v zdravstvenem domu. Policisti okoliščine še preverjajo in bodo na podlagi ugotovitev zoper kršitelje oziroma osumljence ustrezno ukrepali.

Tatvine

V noči na 11. 7.  je na Otočcu nekdo iz kmetijskega objekta odtujil pet kokoši in poljščine z bližnje njive.

Med 10. 7. in 11. 7. je v Dolenji Pirošici iz reke Krke nekdo odtujil kanu, ki ga je imel lastnik privezanega na obalo in ga oškodoval za 300 evrov.

V Muhaberju  je  v  noči  na  11.  7.  neznanec z njive izkopal in odtujil krompir.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelju zasegli zvočnik

Policisti PP Novo mesto so v noči na 12. 7. posredovali zaradi motečega predvajanja glasne glasbe v naselju Brezje. 60-letnega moškega so opozorili na posledice nadaljevanja s kršitvijo, vendar opozoril ni upošteval in  je  nadaljeval  s predvajanjem glasbe, zato so mu z namenom vzpostavitve javnega reda in miru zvočnik zasegli in zaradi kršitve na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih