fbpx
Mestnik
Policija
Aktualno Kronika in policijska poročila

Vijugal po cesti, vozil brez odmora in počitka

Včeraj, nekaj po 21. uri so policisti PPP Novo mesto prejeli obvestilo, da naj bi iz smeri Ljubljane proti Novem mestu voznik tovornega vozila s priklopnikom srbskih registrskih oznak vijugal po cesti in ogrožal ostale udeležence v prometu.

Takoj so se odzvali, kršitelja izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da je voznik prekoračil dovoljeni čas vožnje in v tem času ni imel predpisanih odmorov in počitkov. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo,  mu odvzeli dokumente in zaradi kršitev izrekli globo v višini 890 evrov. Zaradi kršitev bodo izrekli globo tudi odgovorni osebi pravne osebe.

“Voznike tovornih vozil in avtobusov opozarjamo, naj dosledno upoštevajo predpisan čas vožnje, odmorov in  počitkov, ne le zaradi kazni, ampak predvsem zaradi lastne varnosti in varnosti drugih udeležencev v prometu.
Utrujenost voznika je pomemben dejavnik tveganja prometnih nesreč, zato je pomembno, da vozniki vozijo spočiti in v ustreznem psihofizičnem stanju. Ob prvih znakih utrujenosti naj varno ustavijo vozilo, se spočijejo in šele nato  nadaljujejo z vožnjo. Dosledno naj upoštevajo omejitve hitrosti in cestno prometna pravila, predvsem ustrezno varnostno razdaljo. Med vožnjo naj ne uporabljajo mobilnega telefona in drugih naprav, ki lahko vplivajo na zbranost voznika,” priporoča PU Novo mesto.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih