fbpx
Mestnik
FOTO: Občina Brežice.
Aktualno Zanimivosti & Zabava

Na Brežiškem se ob Sotli obetajo protipoplavni ukrepi

Občina Brežice in Direkcija RS za vode sta te dni podpisali sporazum o skupni izvedbi celovitih protipoplavnih ukrepov v povodju Sotle za varovanje Rigonc, Gmajne in Dobove. Brežiška občina bo zagotovila gradbeno dovoljenje ter poskrbela za potrebno tehnično in naložbeno dokumentacijo. Za naložbeni denar bo v celoti poskrbela direkcija za vode.

Vrednost izvedbe celovitih protipoplavnih ukrepov v povodju Sotle za varovanje Rigonc, Gmajne in Dobove so ocenili na tri milijone evrov, ki jih bo v celoti zagotovila direkcija za vode, Občina Brežice pa bo skladno z omenjenim sporazumom do 30. junija prihodnje leto zagotovila vse navedeno, so sporočili z brežiške občine.

Denar, ki ga bo Občina Brežice namenila za pridobitev gradbenega dovoljenja, ji bo direkcija za vode vrnila. Rok za končanje naložbe, ki bo protipoplavno zaščitila domove približno 200 prebivalcev naselij Rigonce, Veliki Obrež, Gmajna in Dobova, predvidevajo konec leta 2025, so dodali.

Podpisnika sporazuma sta se zavezala, da bosta sodelovala pri izvajanju slovenskega načrta za okrevanje in odpornost na razvojnem področju Zeleni prehod: Čisto in varno okolje – Krepitev preventive za dvig protipoplavne varnosti. Naložba je uvrščena tudi v načrt za zmanjšanje poplavne ogroženosti in bo v največji možni meri upoštevala naravne rešitve ter zeleno infrastrukturo, so še zapisali na brežiški občini.

Foto: Občina Brežice.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih