fbpx
Mestnik
Debeli Rtič, Novo mesto
FOTO: MONM.
Aktualno Izlet Novice

Na Debelem rtiču zopet smeh novomeških otrok

Letošnje poletje je preko Območnega združenja RKS Novo mesto letovalo 220 otrok, starih od 5 do 15 let, v dveh sedemdnevnih izmenah na Debelem rtiču. Vključevali so otroke preko zdravstvenega ali socialnega letovanja, za financiranje pa so prispevali občine, ZZRS, Rdeči križ Slovenije preko dobrodelnih akcij in krajevne organizacije Rdečega križa, sporoča Mestna občina Novo mesto.

Za otroke je 24 ur na dan skrbelo 24 mentorjev iz cele Slovenije, ki so se zelo trudili, da so izvedli tudi čim bolj zanimiv program, ki so ga ponudili predvsem v času popoldanskega počitka. Tudi letos sta se jim pridružila dva pedagoška vodja iz vrst učiteljev, ki sta žrtvovala svoj dopust in poskrbela za letovanje otrok. Otroci so imeli tudi obvezne delavnice prve pomoči, zdravega načina življenja in tudi delavnico o pasteh elektonskih naprav. 

Velika pridobitev za letošnje letovanje so trije novi supi, ki jih je prispevala Občina Straža. Na letovanju je bilo 32 neplavalcev, na koncu jih je 12 splavalo, drugi pa so postali pol-plavalci. Večina staršev je letos za sedemdnevno letovanje prispevalo 26 eur, so zapisali na občinski spletni strani.

FOTO: MONM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih