fbpx
Mestnik
Aktualno Novice Zanimivosti & Zabava

Novomeška Stara šola: Trgovino obiskujejo tudi zvezdniška imena

Ta je pa še iz “stare šole”. To besedno zvezo uporabljamo, kadar želimo nekoga pohvaliti. Bodisi njegovo obnašanje, manire…skratka o nečem iz preteklosti govorimo z veliko mero spoštovanja. Kako pa spoštujemo stara oblačila? No, nekateri se od njih ne morejo posloviti, spet drugi jih iz omare dajo brez slabe vesti. Da bo vest še lažja, v Novem mestu deluje trgovinica Stara šola, kamor jih lahko prinesete. Tam bodo vaše hlače, vaše krilo in majica dobili novo zgodbo. V trgovino z dušo zahajajo tudi zvezdniška imena O Stari šoli smo se pogovarjali s Polono Hrovat Mavsar, vodjo razvojnih projektov.

Kako so Novomeščani sprejeli koncept Stare šole?

Trgovina Stara šola Novo mesto je od odprtja lepo zaživela navkljub nekoliko turbulentnim časom. Od odprtja butika smo sprejeli preko 250 rednih donatorjev in pred sežigom rešili skoraj 5000 kosov oblačil. Marsikdo na prvi pogled sploh ne ve, da gre za trgovino z “nenovimi” oblačili. Naši kupci se zavedajo, da pri nas dobijo tako vsakdanja oblačila, kot oblačila vrhunske kakovosti, s katerimi lahko izrazijo svoj edinstven slog in hkrati veliko prispevajo k ohranjanju okolja. V Novem mestu so posebnost prav oblačila vrhunskih kakovosti, saj se čuti vpliv tovarne Labod in želja po kakovostnih modnih kosih oblačil.

Spomin iz odprtja Stare šole.

Kako odprti so Novomeščani do rabljenih oblačil? 

Novomeščani so zelo odprti za nakupovanje rabljenih oblačil, no, vsaj naše stranke. Niso obremenjeni s tem, da je ta oblačila morda že nekdo nosil.  Zavedajo se, da voda sčisti vse, rabljena oblačila so običajno že preprana in ne vsebujejo več toliko škodljivih snovi. Cenena oblačila hitre mode pa so izdelana v slabih razmerah, barvana s škodljivimi barvili, tovorjena v umazanih kontejnerjih in nato postavljena na trgovske police. 

Imate v trgovini imeli kakšen poseben kos, ki ima za seboj posebno zgodbo?

Lahko bi rekli, da imajo vsa naša oblačila neko zgodbo. Včasih nam donatorji povedo kakšno zanimivo zgodbo o oblačilih, ki jih prinesejo. Od tega, da so jih nosili na poroko svojih prijateljev, do prvega zmenka ali lepega spomina na mlajše čase, ko so lahko nosili ta oblačila. K nam so oblačila prinesli tudi že nekateri znani Slovenci, od Zvezdane Mlakar, modne oblikovalke Anje Medle, do članov skupine MRFY in Tretji kanu. Radi sodelujemo z mladimi ustvarjalci, saj so zelo odprti za nekoliko bolj posebne, odštekane modne kombinacije. Naša oblačila so tako nosili na koncertih, fotografiranjih za albume, pojavila pa so se tudi v videospotih. 

Sicer pa se v butiku najdejo tudi oblačila priznanih blagovnih znamk, kot so npr. Max Mara, Hugo Boss, ter vintage oblačila slovenske tekstilne industrije od Laboda, Mure, Vezenin Bled, do unikatnih oblačil krojenih v manjših slovenskih šiviljskih butikih, ki jih je bilo v preteklosti veliko več. 

“Radi sodelujemo z mladimi ustvarjalci, saj so zelo odprti za nekoliko bolj posebne, odštekane modne kombinacije.”

Kdo so vaše stranke? Zakaj rade prihajajo k nam so vam?

Naši kupci so ozaveščeni posamezniki z občutkom za modo in stil, ki jim več kot vsak dan novi trendi pomeni izražanje skozi stil ter vrednote ohranjanja okolja.  Opažamo, da kupci v Staro šolo Novo mesto ne pridejo le zaradi sprejemljivih cen, temveč predvsem zaradi vrednot do ohranjanja okolja, iskanja kakovostnih kosov naše preteklosti in kot neke vrste “statement” s katerim tudi svetu pokažejo, da za izražanje svojega edinstvenega stila ne potrebujejo instant modnih trendov, saj si trende krojijo sami, pri tem pa še skrbijo za naše okolje.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih