fbpx
Mestnik
Burglar Breaking Into House
Aktualno Kronika in policijska poročila

Na dolenjskem koncu številni vlomi in tatvine

Policisti PU Novo mesto so posredovali v 66 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 234 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska
škoda. V Krškem so zasegli avtomobil kršitelju cestnoprometnih predpisov. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. V Novem mestu so 27-letnemu nasilnežu izrekli
ukrep prepovedi približevanja žrtvi. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nezakonitih prehodov državne meje.

12.  10.  ob  6.  uri  so bili obveščeni o trčenju osebnega avtomobila in avtobusa v naselju Potok na območju Straže. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 46-letni voznik osebnega avtomobila,
ki je pri vključevanju na prednostno cesto odvzel prednost vozniku avtobusa. Voznik avtobusa, v katerem ni bilo potnikov, se v nesreči ni poškodoval, poškodovanega voznika osebnega avtomobila pa so reševalci
oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Vlomi in tatvine

Na delovišču v Ruhni vasi (PP Šentjernej) je v noči na 12. 10. nekdo vlomil v rezervoar delovnega stroja in iztočil ter  odtujil okoli 100 litrov goriva.

S strehe dveh objektov v Trebnjem so v noči na 12. 10. neznanci odtujili okoli 32 metrov bakrenih žlebov in odtočnih cevi.

Na delovišču stanovanjske hiše v naselju Medvedjek so v noči na 12. 10. neznanci vlomili v zabojnik in odtujili tri zajemalne žlice za delovni stroj bager.

V naselju Šmihel v Novem mestu je med 10. 10. in 12. 10. nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil orodje. Lastnica ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovana za okoli 3000 evrov.

Pri naselju Hmeljčič je med 18. in 19. uro nekdo vlomil v parkiran osebni avtomobil in iz predala vrat odtujil torbico z dokumenti in denarjem. Lastnico je oškodoval za okoli 800 evrov.

V popoldanskih urah je v Brežicah nekdo skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V noči na 13. 10. je v okolici Dolenjskih Toplic nekdo vlomil v prodajne prostore. Po  prvih  ugotovitvah je odtujil tobačne izdelke, okoliščine pa policisti še preiskujejo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih