fbpx
Mestnik
evrovizija
Foto: FB Joker Out
Aktualno Dogodki Kultura Novice

Na Evroviziji zmagala Švedska, Slovenija na 21. mestu

Na finalu 67. tekmovanja za pesem Evrovizije v Liverpoolu je nocoj slavila švedska pevka Loreen s pesmijo Tattoo. Pevka maroških korenin je Švedski zmago priborila s 583 glasovi občinstva in žirije. Sledila je Finska s 526 točkami s pevcem po imenu Käärijä s pesmijo Cha Cha Cha. Joker Out so si s 78 točkami zagotovili 21 mesto.

Joker Out so na letošnji Evroviziji nastopili šele 24. Strokovne žirije so našim Joker out namenili 33 točk, od teh so nam 12 dali v Srbiji. Po telefonskem glasovanju smo prejeli še 45 točk, kar skupaj znaša 78 točk.

Hrvaška je zasegla 13. mesto, glasove komisije so dobili samo od Srbije in Portugalske.

Zmaga švedske pevke Loreen sicer ni tako presenetljiva, saj so ji stavnice že pred finalnim nastopom napovedovale zmago, rekli so, da še preden je bila izbrana za nastop na Evroviziji 2023. Državo je sicer uspešno zastopala že leta 2012, svoj uspeh s pesmijo Euphoria pa je ponovila tudi danes, 11 let kasneje.

STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih