fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Umrli dve osebi v trku 11 vozil pri Višnji gori, več oseb poškodovanih – dopolnjeno

Ob 13.18 je na dolenjski avtocesti pred izvozom Višnja Gora, občina Ivančna Gorica, v smeri Novega mesta trčilo 7 osebnih vozil, dve tovorni vozili in kombi. Posredovali so gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana ter ostale reševalne službe. Poškodovanih je več oseb, le te so odpeljane v UKC Ljubljana. Dve osebi sta zaradi poškodb umrli na kraju nesreče. Dolenjska avtocesta je v smeri Novega mesta zaprta za ves promet, je sporočila Uprava za zaščito in reševanje RS.

Zavod Reševalni pas na Twitterju vse, ki so ujeti v zastoju, poziva, naj ne izstopajo iz vozila, saj s tem ogrožajo sebe in druge udeležence v prometu. 

Policisti so opravili ogled kraja nesreče, prisotna sta bila tudi dežurna državna tožilka in preiskovalna sodnica, so še zapisali na policijski upravi.

Po podatkih centra za obveščanje so reševalci na kraju oskrbeli eno huje in deset lažje poškodovanih oseb. Devet poškodovancev so prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Avtocesta je bila več ur zaprta. Umrli sta osebi slovenskega državljanstva.

Po doslej znanih podatkih policije je 73-letni voznik osebnega vozila vozil v smeri Novega mesta, ko je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v odbojno ograjo in obstal na voznem pasu avtoceste. Za njim je pripeljalo tovorno vozilo s priklopnikom, ki je pred nesrečo varno ustavilo, v njegov zadnji del pa je prav tako zaradi neprilagojene hitrosti trčil 53-letni voznik kombija.

Naslednji je pripeljal 27-letni voznik osebnega vozila, ki se je izogibal vozilom in zato trčil v odbojno ograjo. Za njim je pripeljal 22-letni voznik osebnega vozila, ki se varno ustavil. Za njim so se varno ustavili še voznik tovornega vozila s priklopnikom in štiri osebna vozila, vanje pa je zaradi neprilagojene hitrosti trčil 47-letni voznik osebnega vozila.

Povzročiteljem prometnih nesreč z materialno škodo oziroma nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami bodo policisti izdali globe, zoper povzročitelja nesreče s smrtnim izidom in hudimi telesnimi poškodbami pa bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo, so zapisali na policiji.

Promet je znova stekel po 20. uri, so zapisali na STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih