fbpx
Mestnik
sprehod
Aktualno Kronika in policijska poročila

Na gozdni sprehajalni poti v Novem mestu spolno napadel žensko

Novomeški kriminalisti so prijeli 25-letnika, ki je pred 10 dnevi na gozdni sprehajalni poti v Novem mestu spolno napadel žensko. Preiskovalni sodnik je osumljencu, sicer državljanu Kosova, odredil pripor. Policija nadaljuje s preiskavo in preverja, ali je bilo žrtev storilca še več.

Incident se je zgodil v nedeljo, 18. februarja, na gozdni sprehajalni poti v Novem mestu. Moški je s fizično silo sprehajalko porinil na tla in jo spolno nadlegoval. Ko je opazil, da se približuje skupina drugih sprehajalcev, je žrtev izpustil.

Po prejemu prijave so na PU Novo mesto sprožili vse aktivnosti za prijetje storilca. Kriminalisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, zbirali obvestila in izvajali druge aktivnosti. Na podlagi opisa so uspeli identificirati napadalca.

21. februarja so novomeški policisti nato v Novem mestu izsledili in prijeli 25-letnika, sicer državljana Kosova. Kriminalisti so osumljenca kazensko ovadili zaradi spolnega nasilja. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in preverjajo, ali je bilo žrtev 25-letnika še več. Ob tem pozivajo morebitne žrtve ali očividce, da se zglasijo na Policijski postaji Novo mesto oz. pokličejo na 113 ali anonimni telefon 080-1200. Prijavo lahko oddajo tudi na policijski upravi.

“Na Policiji se zavedamo, da kazniva dejanja zoper spolno nedotakljivost za žrtve pomenijo enega najhujših posegov v njihovo osebnostno celovitost. Odkrivanju storilcev in preprečevanju tovrstnih dejanj zato namenjamo vso pozornost,” so zapisali na PU Novo mesto.

Kot so dodali, na območju novomeške policijske uprave v zadnjih letih niso obravnavali spolnih napadov, storjenih na podoben način. V konkretnem primeru so z intenzivno in obširno preiskavo storilca uspeli hitro prijeti. Po prijavi dogodka so tudi okrepili prisotnost na sprehajalnih poteh v Novem mestu. “Varnost občanov so zagotavljali policisti in kriminalisti, ki so naloge izvajali tudi v civilnih oblačilih, na sprehajalnih poteh so bili policisti konjeniki in vodniki službenih psov.”

Vsem občanom svetujejo, da ob vsakršnem koli primeru nasilja ali nadlegovanja ne le na javnih krajih, ampak tudi v domačem okolju čimprej zberejo pogum in poiščejo pomoč. Vse, ki za nasilje vedo ali so mu priča, pa pozivajo, naj se ne obrnejo stran, ampak žrtvi ponudijo pomoč.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih