fbpx
Mestnik
Foto:P MP Obrežje.
Aktualno Kronika in policijska poročila Ostalo

Na mejnem prehodu Obrežje Turku zasegli ukraden avtomobil

Ppolicisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  67 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 234 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče,  v  katerih  so se udeleženci lažje poškodovali in osem prometnih nesreč,  v  katerih  je  nastala  premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 15-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in  v Brežicah kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume  kaznivih dejanj  nasilja  v  družini,  groženj,  vloma  in  tatvin. Posredovali  so  zaradi  sprožitev  signalno  varnostnih naprav, kurjenja v
naravnem okolju in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Zapeljal v potok

Okoli  10.30  smo bili obveščeni o prometni nesreči v kraju Loka na območju PP  Šentjernej. Policisti PP Šentjernej so opravili ogled in ugotovili, da je  28-letni  voznik  osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani in smeri vožnje izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, kjer je trčil v ograjo in  se  z  vozilom prevrnil v potok. Povzročitelj, ki se je v nesreči lažje poškodoval,  je  imel  v  litru  izdihanega zraka 0,60 miligramov alkohola. Odvzeli  so  mu  vozniško  dovoljenje,  prepovedali  nadaljnjo  vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poškodovan voznik osebnega avtomobila

Okoli  15.  ure se je zgodila prometna nesreča na Smrečnikovi ulici v Novem mestu. Policisti  so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 39-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom  in  trčil  v  tovorno vozilo, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal  31-letni  voznik.  Lažje  poškodovanega povzročitelja nesreče so reševalci  oskrbeli  in  odpeljali  v  bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Našli ukraden avtomobil

10. 9. v jutranjih urah je občan brežiške policiste obvestil, da mu je z dvorišča stanovanjske hiše ponoči nekdo ukradel osebni avtomobil Renault clio, ki je bil odklenjen, v njem pa ključi vozila. Policisti so takoj pričeli s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev vozila. Ugotovili so, da je kaznivega dejanja tatvine osumljen 40-letni moški z območja Mihalovca. Ukraden avtomobil so mu zasegli in ga vrnili oškodovancu. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Izsledili tatu

Policisti PP Krško so bili nekaj po 12. uri obveščeni, da naj bi neznanec z oškodovančevo bančno kartico poskušal dvigniti denar na bankomatu. Takoj so pričeli  z  aktivnostmi za izsleditev storilca. Med preiskavo so ugotovili,
da  je 21-letni osumljenec v dopoldanskih urah izkoristil odsotnost stanovalcev, ki sta se nahajala na vrtu stanovanjske hiše, skozi odklenjena vrata  vstopil  v  hišo  in našel ter odtujil torbico z dokumenti, bančnimi
karticami,  gotovino  in  fotoaparat. Storilec je kasneje z bančno kartico opravil več nakupov. Policisti so mu ukradene predmete zasegli in ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Vlom

V  okolici  Uršnih  sel  je med 13. 9. in 16. 9. nekdo skozi vrata vlomil v počitniško  hišo  in odtujil dva zvočnika. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1000 evrov škode.

VARNOST V ČASU VINOGRADNIŠKIH OPRAVIL

V  preteklih  letih  so  policisti  in  kriminalisti  v  jesenskem  obdobju obravnavali  nekoliko  več  primerov  vlomov  v  avtomobile  in  tatvin  in odklenjenih  in odprtih objektov. Do tatvin in vlomov je prihajalo predvsem na  vinorodnih  območjih in v gozdovih in na gozdnih poteh, kjer avtomobile parkirajo tisti, ki v gozdu nabirajo gobe.

Občanom  svetujemo,  da če je le možno, vozil ne parkirajo na osamljenih in skritih  mestih. Avtomobile naj vedno zaklepajo, zapirajo okna in v njih ne puščajo  predmetov,  ki  bi  lahko  postali  tarča  tatov. Med trgatvijo se
običajno  vsi  prisotni  nahajajo  v  vinogradih, zidanice in drugi pomožni objekti  pa  so  v  tem času brez nadzora – odprti in odklenjeni, v njih pa osebni  predmeti  kot so ključi avtomobilov, denarnice, mobilni telefoni in podobno.  Svetujemo,  naj  bodo  ti objekti ves čas pod nadzorom, vrednejši predmeti  primerno  shranjeni,  tudi  ob  krajši  odsotnosti  lastnikov  pa zidanice zaprte in zaklenjene.

Žal   izkušnje  iz  preteklih  let  v  jesenskem  obdobju  kažejo  tudi  na poslabšanje  varnosti  v  cestnem  prometu.  Najpogostejša vzroka prometnih nesreč  ostajata  neprilagojena  hitrost  in  vožnja  pod vplivom alkohola.
Občanom  svetujemo,  naj  ne  vozijo, če so pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih  snovi.  Z  odgovornim ravnanjem v cestnem prometu bodo na ta način  zagotavljali  ne  le  svoje  varnosti,  ampak  tudi  varnost ostalih
udeležencev v prometu.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Policiste  PP Brežice so nekaj po 19. uri poklicali na pomoč in zdravstvene ustanove  v  Brežicah, kjer naj bi moški kršil javni red in mir, poškodoval zapornico in vpil  nad osebjem ter jih žalil. Kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali  in odpeljali v prostore za pridržanje. Med interveniranjem se je poškodoval policist. Zoper kršitelja bodo uvedli postopek o prekršku.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Zasegli ukraden avtomobil

Na  mejni  prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Land Rover evoque  francoskih registrskih oznak. Policisti so opravili  mejno kontrolo in pregled vozila. Med preverjanjem v schengenskem informacijskem  sistemu so ugotovili, da je za avtomobil razpisano iskanje, ukraden  pa  je  bil  v  Italiji. Vozilo so državljanu Turčije zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih