fbpx
Mestnik
FOTO: MONM.
Aktualno Avto-moto Narava & zdravje Občina

Na Otočcu nova postaja za izposojo koles GoNm

V sistemu izposoje koles GoNm je začela delovati nova postaja, ki se nahaja na Šolski ulici na Otočcu ob krožnem križišču na državni cesti. Gre za 16. postajo za izposojo koles v Mestni občini Novo mesto, ki Otočec povezuje z ostalimi deli omrežja GoNm ter predstavlja nadaljevanje prizadevanj za širjenje trajnostne mobilnosti.

Uporabnikom je na Otočcu na voljo pet koles, dve kolesi sta električni, investicija v vrednosti skoraj 55.000 evrov pa je v višini 20.000 evrov sofinancirana iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Sofinancerska sredstva je pridobil Razvojni center Novo mesto v okviru projekta Kolesarska veriga na podeželju, ki so ga skupaj z ostalimi 12 slovenskimi akcijskimi skupinami pripravili na LAS Dolenjske in Bele krajine.

FOTO: MONM.

Kot je na odprtju postaje povedal župan Gregor Macedoni, je sistem izposoje koles GoNm med Novomeščani zelo priljubljen, saj se je v petih letih iz začetnih petih postaj razširil na današnjih 16, skupno je na postajah na voljo 80 koles, več kot polovica je električnih. Glede na izkazan interes bo kolesarskih postaj GoNm v prihodnje še več, novomeška občina nove postaje načrtuje še na sedmih lokacijah, sistem izposoje koles pa se je uspešno razširil tudi v sosednje občine Mirna Peč, Straža in Trebnje, ki bodo preko načrtovane regionalne kolesarske mreže trajnostno povezane z Novim mestom.

Župan je uradno namenu predal postajo s prerezom traku skupaj s predsednikom sveta Krajevne skupnosti Otočec Francem Rifljem, direktorjem Razvojnega centra Novo mesto Francijem Bratkovičem in učenci Osnovne šole Otočec.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih